Daha önce 10.000 konut yapan ve bunun 5.300’ünü sosyal konut olarak yapıp vatandaşları ev sahibi yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut hayali kuran 3.300 aileyi daha ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. Güneyşehir bölgesinde hayata geçirilecek projeyle toplam 3.300 konut inşa edilecek. Şahinbey Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek bu dev proje, özellikle dar gelirli ailelere umut olacak.
DÜNYA’DA MEKÂN AHİRETTE İMAN
Hayalinin herkesin ev sahibi olması olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu “En büyük halim herkesin bir evi olsun isterim. Dünyada mekan ahirette iman. Şahinbey Belediyesi olarak şimdiye kadar 5.300’ü sosyal konut olmak üzere toplamda 10.000 konut yaptık. Ancak şehrimizin halen konut ihtiyacı devam ediyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi için Güneyşehir’de 3.300 konutluk yeni bir projeye başlıyoruz. Konutlarımızı dar gelirli ailelerimize uygun ödeme şartlarında uzun vade de teslim etmek istiyoruz. Konutlarımız şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.
SOSYAL KONUT PROJESİNİN ŞARTLARI
Başvuruların 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında yapılabileceğini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Projeye başvuracak vatandaşların; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, başvuru tarihi itibariyle evli olması (Eşi vefat edenler başvuru yapabilir) Hane halkı aylık net gelirinin en fazla 52.000 TL olması gerekiyor. Ayrıca 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla; aile bireylerinin Şahinbey İlçesinde ikamet ediyor olması, ülke sınırları içerisinde herhangi taşınmazının olmaması, 2012 model ve üzeri binek ya da ticari taşıtı (250 cc ve kasko değeri 500.000 TL altında olan motosiklet hariç) olmaması, aile bireylerine Belediye, TOKİ veya diğer kamu kurum kuruluşları tarafından, daha önce konut tahsis edilmemiş olması gerekiyor. Başvuru şartları içerisinde; aile bireylerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan, yerinde dönüşüm projelerinden faydalanmamış olması gerekirken, ayrıca aile bireylerinden yalnızca bir kişi müracaat edebilecek” dedi.