Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden, geçmiş dönem Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Sadık Koçak’ın ailesinin de ağırlandığı toplantıda konuşan Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Gaziantep ve Gaziantep Ticaret Odası için çok uzun yıllar hizmet vermiş, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, herkes tarafından sevilen ve büyük saygı duyulan ağabeyimiz Sadık Koçak’ı kaybetmekten derin üzüntü duyduk. Kendisini her zaman güzellikle anacak, GTO ailesi olarak anısını daima yaşatacağız. Kıymetli ailesine, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum. Merhumun mekânı cennet olsun.” dedi.

Meclis toplantısı öncesinde TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, tahkim ve arabuluculuk konusunda GTO Meclis Üyelerini bilgilendirirken Meclis Başkanı Teymur ise ticari anlaşmazlık yaşayan tüm GTO üyelerini GTO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezine (GTO TAM) davet etti.

Teymur, “Oda üyelerimizin, iş insanlarının hukuki uyuşmazlıklarda, davaların görülmesi sırasında yaşadığı zaman kaybı ve bunun getirdiği maddi kayıplar, ticari sırların 3. kişiler önünde açığa çıkması gibi problemlerin önüne geçilmesi, adli yargının yaşadığı iş yoğunluğuna alternatif çözüm oluşturması amacıyla 2019 yılında GTO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz GTO TAM’ı kurduk. Sayın Genel Müdürden de dinlediğimiz gibi gerek maddi gerekse manevi anlamda pek çok avantajları bulunan GTO TAM’dan tüm üyelerimizin istifade etmesini arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

Yıldırım: Güneyimizde yaşananlar bir insanlık suçu, soykırımdır

Meclis toplantısında yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz coğrafyanın her an her şeyin olabileceği bir coğrafya olduğuna dikkat çeken ve İsrail’i sert bir şekilde eleştiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Kuzeyimizde Rusya – Ukrayna savaşı devam ederken, bu kez de güneyimizde belki de yıllarca sürecek bir başka savaş başladı. Ama güneyimizde yaşananlar savaş değil, savunma değil bir insanlık suçu, soykırımdır. Dünyanın hiç bir yerinde, hiç bir savaş sebebi sivil halkın öldürülmesini meşrulaştıramaz... Bunun adı ancak cinayet olur, katliam olur.” dedi.

 

 

 

Yıldırım: Savaşın olası ekonomik etkilerine karşı aksiyon almak zorundayız

Arzularının bir an önce kalıcı barışın sağlanması yönünde olduğunu ancak mevcut durumun ekonomiye olası etkilerini de doğru değerlendirip aksiyon almak zorunda olduklarını da ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

'Hava Kampüs'ler geliyor 'Hava Kampüs'ler geliyor

“Savaş bölgesinin dünya petrolünün en önemli ihracatçılarının bölgesi olması petrol fiyatlarını hemen yukarı yöneltti. Ama küresel yavaşlamadan dolayı bu yükseliş şimdilik sakin… İsrail’in kuzeyindeki Hayfa Limanı dünyanın en yoğun nakliye hattında… Süveyş Kanalı'ndan geçen ve Süveyş Kanalı'na giren gemilerin de uğrama limanı. Bu bölge üzerinden yapılan denizyolu taşımacılığının riski artmış durumda. Hem navlunda bir artışa hem de tedarik zincirinin kesintisine sebep olabilir.”

Konuşmasında 12. Kalkınma Planı’na da değinen Başkan Yıldırım, 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planında 2053 vizyonu ile 5 yıl boyunca atılacak adımların yer aldığını, 2028 sonunda enflasyonun %4,7’ye, cari açığın ise 2,8 milyar dolara düşürülmesinin hedeflendiğini belirterek “Kişi başına düşen milli gelirin de 17,6 bin dolara çıkacağı öngörülüyor. Oldukça iyimser olan bu plan çerçevesindeki hedeflere ulaşılmasını canı gönülden diliyorum. Gaziantep Ticaret Odası olarak şehrimiz ve ülkemiz için her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu doğrultuda da var gücümüzle çalışacağız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi