Şenliğin açılışında konuşan Vali Davut Gül, bilimin önemine değinerek çocukların bilimle içli dışlı olmalarını istediklerini söyledi.

Gezegen Evi ve Bilim Merkezi bahçesinde öğrencilerin katılımları ile düzenlenen şenlikte Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının ‘Fuat Sezgin’ yılı olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Gül, “Fuat Sezgin’in kim olduğunu ve ne işler yaptığını hepimizin bilmesi gerekiyor. Büyükşehir öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışma 3 gün boyunca sürecek. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim akademik başarıyla ilgili bir hedefimiz var. Ama daha önemli iddiamız; öğrencilerimizin ve çocuklarımızın sosyal hayatta aktif olmalarıdır. Çocuklarımızın sporla, bilimle ve kültürlü içli dışlı olmalarını istiyoruz. Bunu başarmak için de gayret göstermemiz gerekiyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, geleceğin bilim insanı adayı olan öğrencilerin yaptıklarının anlatılacağı önemli bir şenliğin açılışında bir araya geldiklerini belirtti.

Karadağ, “Şenlik boyunca çalışarak geliştirdiğiniz çalışmaları anlatacaksınız, ileride içinizden Aziz Sancar ve Fuat Sezgin gibi hocaların çıkacağını temenni ediyorum. Ali Fuat Başgil hocamızın ‘Bizim en büyük ihtiyacımız çalışmak ama sistemli çalışmak Türk milletinin batı dünyasından asla zeka yönünden geride olduğunu düşünmüyorum. Ancak çalışma yönünden geride olduğumuzu sistemli çalıştığımız zaman onları rahatlıkla yakalayacağımızı hatta onları geçebileceğimizi söylüyor. Dolayısıyla sizlere güveniyoruz, bizler sizlere elimizden gelen desteği sağlayacağız, hep beraber çalışacağız, siz öğrencilerin arasından önemli isimleri çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bilim şenlikleri adı altında bir etkinlik düzenlendiğini dile getirerek  “Dünya’da bilinen tarihin var olduğu günden itibaren bilim çok önemli bir gündem olmuştur. Tarihimize baktığımızda bulunduğumuz coğrafyada yaşamış çok önemli bilim adamları vardı. Burada planladığımız çeşitli etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle, gençlerimizin Fuat Sezgin’i yakından tanımaları gerekiyor. Çünkü bilim insanı olmanın çok kolay olmadığını biliyoruz. Fakat imkânsız da olmadığını öğrencilerimize anlatmak amacındayız. Öğrencilerimiz çalışarak her şeyin üstesinden gelebilir. Yaklaşık 27 dil bilen vefat edene kadar hayatının çok önemli bir kısmını çalışmakla geçiren bir bilim insanının örnek olarak bize gösterilmiş olması çok önemli” diye konuştu.

3 gün boyunca sürecek şenlikte; 4 ana kategoride robotik kodlama, mühendislik, dene-yap ve sanat atölyesiyle 50 çadırda etkinlikler gerçekleştirilecek.