Gaziantep ve Kemer arasında turizm faaliyetlerinin arttırılmasının amaçlandığı toplantıda konuşan turizmci ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ‘’ Gaziantep’le karşılıklı diyaloglar yapabilirsek turizm açısından artı değer kazandırabiliriz’’ dedi.

ŞENER: KEMER’İ TANITMAK İÇİN GELDİK

Antalya’nın Kemer ilçesinde birçok turistik bölge olduğunu ve Gaziantep’e bu bölgeleri tanıtmak için geldiklerini dile getirenKemer Otelciler Birliği Başkanı Şener Güler, ‘’2015 yılında Kemer Belediye Başkanımızla başlatmış olduğumuz proje ile bölgemizin turizm potansiyelini arttırmayı hedefledik. Bu gezilerde biz Kemer’in tarihi, turistik yerlerinin ve doğal güzelliklerinin tanıtımını yapıyoruz. Bu kapsamda birçok il gezdik. Biz Gazianteplileri Kemer’e davet ederken Kemer’den de çok etkilendik. Gaziantep’te tam bir turizm şehri.  Acentelerimizi ziyaret ederek onların tavsiyelerine kulak verdik. Gördük ki en önemli sorun yol. Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız. Gaziantep’te acentelerimle bilgi alışverişinde bulunduk ve görüşmelerimizi kesinlikle Kemer’de tüm otellere ulaştıracağız. Bu gezimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Anka Tur Ali Karaer’e ve TÜRSAB Başkanı Figen Akan’a çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

GÜL: TURİZM CENNETİ KEMER

1969 Yılında başlayan turizm hareketi ile Kemer’in Dünya bankalarının ilgisini çeken bir yer olduğunu vurgulayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ‘’Kemer dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Kemer yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda sahili olan bir turizm cenneti. Kemer 1969 yılında başlayan turizm hareketi ile 1976 yılında rahmetli Süleyman Demirel’in Amerika ile görüşmeleri ve dünya bankalarını Türkiye’ye davet etmesinden sonra Türkiye’de bir araştırma yapılıyor ve bu araştırma sonucunda bu bölgenin turizm bölgesi olarak açılmasını istiyorlar. Dünya bankası da bu kapsamda karşılıksız para vermeyi teklif ediyor. Bu karar önce Side için veriliyor sonrasında ise 1976 yılında dünya bankası Kemer için 26 milyon dolar hibe verdi. Şu anda Kemer’de 150 bin yatağa sahip olan bir otel kapasitemiz var’’ diye konuştu.

GAZİANTEP TURİZM KENTİ

Gaziantep’in tarihi turizm ve gastronomi kenti olduğunu dile getiren Gül, ‘’Gaziantep turizm potansiyeli çok yüksek olan bir şehir. Özellikle bu şehirde tarihi turizm ve gastronomi turizmi çok güçlü. Bölgemizi tanıtmak için her yıl farklı illeri geziyoruz. Bu yıl belediye olarak 19 ülkede fuarlara katılacağız. Ziyaretlerimizde olumlu ve olumsuz çok önemli geri dönüşümler aldık. Eksiklerin giderilmesi kapsamında da bizlere fikirler verildi. Gaziantep’ten sonra çevre illerde de ziyaretlere devam edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

TURİZM ETKİNLİKLERİNE İHTİYAÇ VAR

Şehirlerin kalkınması için turizm etkinliklerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gül, ‘’Ben 56 yaşındayım ancak Gaziantep’i gezmekte çok geç kalmışım diyorum şu an. Çünkü gezilmesi ve görülmesi gereken bir şehir. Bu ziyaretlerimizin ardından eşimle birlikte Gaziantep’e gelip tüm güzelliklerini gezmek istiyorum. Kış dönemlerinde turistler bu bölgeye yaz döneminde ise bizim bölgemize gelirler. Şehirlerin kalkınması ve kültürlerin yaşatılması için turizm etkinliklerine ihtiyaç var. Gaziantep’in mutafı çok iyi. Gaziantep’le karşılıklı diyaloglar yapabilirsek turizm açısından artı değer kazandırabiliriz diye düşünüyorum’’ diyerek sözlerini sonlandırdı. (AHMET ATMACA)