Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren 86 sosyal tesiste yaz okulları kapsamında Kur’an-ı Kerim'i Öğrenme kurslarını başarıyla tamamlayan 8.387 kursiyer için mezuniyet programı düzenlendi.

Şahinbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; AK Parti MKYK Üyesi Hatice Merve Tatar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, protokol üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

İMANLI GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti MKYK Üyesi Hatice Merve Tatar,  gençlerin imanlı ve inançlı olması tavsiyesinde bulunarak, ”Okuyarak birçok mesleğe sahip olabilirsiniz. Ancak önemli olan imanlı ve inançlı gençler olabilmek çünkü buna bizim ihtiyacımız var. Çünkü ahirette elinizde üniversite diploması ile gitmeyeceksiniz. Rabbim hepinizi devletine, milletine, bayrağına hayırlı gençler olarak yetişmeyi nasip etsin” dedi.

KUR’AN-I KERİM’E GÖRE YAŞAYALIM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Allah’a ne kadar şükretsek az. Bizleri Müslüman bir ülkede Müslüman olarak dünyaya getirdi. Müslüman bir anne babadan dünya ya geldik. Hz. Muhammed (S.A.V) gibi bir peygamberi bize gönderdi. Kur’an-ı Kerim bizlere rehber olarak gönderildi. Bunların hepsi ayrı bir nimet ne kadar şükretsek az. Bize düşen ise bunları öğrenmek ve yaşamak. Aslında Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamber ahlakına göre yaşadığımız zaman hem dünyamız hem de ahiretimiz kurtuluyor. Tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada hedefiniz Kur’an-ı Kerim’i okumaya devam etmek olmalı” diye konuştu

KUR’AN-I KERİM’İ YAŞAMALIYIZ

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu,  Kur’an-ı Kerim’i öğrenenlerin sayısının artması gerektiğini belirterek, 'Öncelikle değerli Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Şahinbey’de ortalama 19.000 civarında öğrenci yaz Kur’an-ı Kerim kurslarına gelmiş. Ancak bu sayımızı daha da artırmamız gerekiyor. Sosyal tesislerimizde ve camilerdeki kurslarımızın sayısı Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu sayesinde arttı. Ancak, sadece Kur’an-ı Kerimi öğrenmek yetmiyor onu yaşayarak pekiştirmemiz gerekiyor' dedi.

Konuşmaların ardından kursları tamamlayanlara Kur’an-ı Kerim Katılım Belgesi, Kur'an-ı Kerim hediye edildi.