Özel Teknonet Fen Lisesi Türkiye'de ilk ve tek olan özel öğretim modeliyle öğrencilerinin başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Özel Teknonet Fen Lisesi Kurucu Temsilcisi Bilal Yağdıran, eğitim kurumlarında sunulan imkanları değerlendirerek kayıt dönemleri hakkında da bilgi verdi.

ETAP SINAVLARI İLE ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞARIDA FARK YARATIYOR

Özel Teknonet Fen Lisesi Kurucu Temsilcisi Bilal Yağdıran, eğitim kurumlarında uygulana eğitim modeli hakkında bilgi vererek şu ifadelere yer verdi, 'Okulumuzda uyguladığımız öğretim modelinin temel unsurlarından birisi günde iki defa yaptığımız ETAP (Etüt Takip ve Akademik Performans) Sınavlarıdır. ETAP sınavları öğrencilerimizin o hafta öğrendikleri konularla ilgili Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Türkçe sorularından oluşan bir sınavdır. Öğrencilerimiz bu soruları çözüp optik forma kodluyorlar ve biz bu optik formları okuyup değerlendiriyoruz. Bu sınav sonuçlarını hem öğrencilerimiz okulumuzdaki panodan hem de velilerimiz kendi web sayfamızdan takip edebiliyorlar. Ertesi gün öğretmenlerimiz derse başladığında ilk olarak ETAP sınavlarındaki soruları projeksiyonla tahtaya yansıtarak çözümünü yapıyorlar. Böylece öğrencilerimizin çözemedikleri soruların çözümünü öğrenme şansları oluyor ve bu sınavları her gün iki defa uyguluyoruz. Ayrıca her hafta sonu yaptığımız deneme sınavlarıyla da öğrencimizin o tarihe kadar öğrendiği konuların genel bir değerlendirmesini yapmış oluyoruz.”

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZEL YETENEK SINAVLARIMIZLA ALIYORUZ

Eğitim kurumlarına alınan öğrencilerin özel yetenek sınavlarından geçirildikten sonra alındığını dile getiren Yağdıran, “Bu şekildeki yoğun bir programı sürdürülebilmesi için öğrencilerimizin de bireysel yetenekleri yüksek çocuklardan oluşması gerekiyor. O yüzden öğrencilerimizi özel bir yetenek sınavı sonucuna göre okulumuza kabul ediyoruz. Öğrencinin öğrenme becerilerini ölçmek amacıyla özel olarak hazırladığımız bu yetenek sınavı sonucuna göre öğrencilerimize özel indirimler de sağlıyoruz. Bu sınavda başarı gösteren çocuğumuzla yaptığımız mülakat neticesinde öğrencimizin okulumuza kesin kaydını gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz sadece zihinsel yetenekleriyle değil aynı zamanda karakterleriyle de özel çocuklardır. Okulumuzda uyguladığımız eğitim modelimizde amacımız tüm öğrencilerimizi tıp fakültesi gibi iyi bölümleri kazanması' dedi.

ONLİNE EĞİTİM VE SINAVLARIMIZLA EĞİTİM SÜRECİMİZİ AKSATMADAK SÜRDÜRDÜK

Pandemi sürecinde eğitim kurumlarında sunulan interaktif ders ve sınav çalışmalarından bahseden Özel Teknonet Fen Lisesi Kurucu Temsilcisi Bilal Yağdıran, 'Korona salgını dolayısıyla ülkemizde ilk vakların görünmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Bu kararla birlikte biz de uzaktan eğitim modeline geçtik. 16 Mart 2020 tarihinden itibaren öğrencilerimize her gün uyguladığımız online ders ve online deneme sınavlarıyla okulumuzdaki uyguladığımız programı çocuklarımızın evlerine taşımış olduk. Bir çok üniversitenin uzaktan eğitim amacıyla kullandığı big blue button isimli web tabanlı uzaktan eğitim uygulamasını kendi sunucularımıza kurduk ve kendi web sayfamıza entegre ederek online canlı derslerimize başladık. Online canlı derslerin yanı sıra her gün uyguladığımız online sınavlarla bu süreci kusursuz bir şekilde sürdürmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığının geçen haftalarda özel okulların 15 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime dönebileceğini açıkladı. Biz de bakanlığımızın bu açıklamış olduğu karara istinaden belirtilen tarihte yüz yüze eğitime tekrar başlamış olacağız” ifadelerinde bulundu.

SINIRLI SAYIDAKİ KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kayıt dönemleri hakkında bilgi veren Yağdıran, “İç kayıtlarda tüm öğrencilerimizin kayıtlarını eksiksiz yeniledik ve 12.sınıfa kayıtlarımızı doldurduk.  Ancak 10. ve 11. sınıflarımızdaki sınırlı sayıdaki boş kontenjanlarımız için dış kayıtlarımız devam ediyor. 9. sınıfa kayıtlarımıza ise LGS sınavından sonra başlayacağız” açıklamalarına yer verdi.(AHMET ATMACA)