Yerel seçimlere çok önceden beri hazırlıklı olduklarını söyleyen Taşdoğan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak Gaziantep’te yerel seçimlere hazırız. Altyapımız çok kuvvetli. Birimizi on yapmak için geliyoruz. Gaziantep’in tamamını istiyoruz ve bu yüzden tüm ilçelere adayız” dedi.

FIRSATÇILARLA MÜCADELE BAŞLADI

Ekonomide yaşanan dış müdahalenin ardından piyasalarda fırsatçılık yapmak isteyenlerin türediğini söyleyerek fırsatçılara karşı önemli bir mücadele başlatıldığını söyleyen Taşdoğan, “Gaziantep’in en büyük sorunu şu anda Türkiye’nin de olduğu gibi fırsatçılar. Fiyatların denetlenmediğini, fiyatlarda uçuk oranların olduğunu yıllardır bizler söyledik. Gastronomi kenti olarak ne kadar pahalı olduğumuzu söyledik. Dolardaki bu dalgalanmalardan dolayı bir takım fırsatçı dalga oluştu. Bu yüzden şehrimizin birinci sorunu pahalılık. Gıda ve kira öncelikli pahalılık alanları. Hükümet bir takım önlem alıyor. Bu kapsamda enflasyonla mücadele kapsamında büyük destek verdi Gaziantep” ifadelerinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’E TAVSİYEMİZ SU FİYATLARINDA YÜZDE 10 İNDİRİM

Pahalı bir kent olmamız dolayısıyla yerel yönetimlerin de elini taşın altına sokması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde yüzde 10 indirim yaptığını açıkladı ancak bu yeterli değil. Öncelikle şehrin içme suyu çok pahalı. Enflasyonla mücadele kapsamında şehrin su fiyatlarına yüzde 10 indirim yapılmasını Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye ediyoruz. Tavsiye eden biziz uygulayacak olan Belediyedir” açıklamalarında bulundu. 

EKONOMİK SÜREÇ YERLİ ÜRETİME DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomide yaşanan krizin vatandaşa yerli üretimi teşvik ettiğini anlatan Taşdoğan, “Dolar girdileri arttı ancak durumu fırsata çevirmek isteyenlere asla izin verilmemesi gerekiyor. Bu dalgalanma vatandaşın gözünü açtı. Krizden sonra açılacak kapı yerli üretim.  Asıl olan yerli üretime geçebilmektir. Dünyada yaşanan krizlerden en az etkilenmek için yerli üretime daha çok önem vermeliyiz. Her alanda yerli üretime desteğin ve ilginin arttığını görüyorum” dedi.

GÖNLÜMÜZ CUMHUR İTTİFAKININ YEREL SEÇİMLERDE DE SÜRMESİNDEN YANA

Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de sürmesi taraftarı olduklarını söyleyerek Gaziantep’te Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlere tam manasıyla hazır olduğunu söyleyen Taşdoğan, “Cumhur ittifakının olması kaçınılmaz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Yerel seçimlerde de ittifakın sürmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu nasıl olur bilemiyoruz. Buna karar verecek olan genel merkezlerdir. Gaziantep genelinde ve özelinde yapmamız gerekeni yapacağız. Şunu açıkça söyleyebiliriz ki biz Gaziantep’te yerel seçime hazırız. Yerel seçime çoktan hazır olmuştuk. Altyapımız çok kuvvetli. Sahada olup aday adayı olacaklar var. Zor bir süreç. Kendi partililerimiz içinden en iyisini seçmek zorundayız. Biz Gaziantep’in tamamını istiyoruz. Bu yüzden çok ciddi çalışmalarımız var. Çevre ilçelerden başlayarak geliyoruz. Birimizi on yapmak için geliyoruz. Bugün Gaziantep’in en iyi çalışan ilçesi hiç şüphesiz Oğuzeli” diye konuştu.

YEREL BASINA DESTEK İÇİN MHP’NİN SÜRPRİZ ÇIKIŞLARI OLACAK

Yerel basının sorunlarını meclise taşıyan Taşdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yakın zamanda yerel basın için çok daha önemli çalışmalar gerçekleştireceğini belirterek, “Yerel basının çok fazla sorunu var. MHP önümüzdeki günlerde yerel basın için bir sürpriz daha yapacak. Bu işin cefakarlığını benden daha iyi bilen kadrolarımızda arkadaşlarımız var. Onların da yerel basın konusunda çok önemli projeleri var. En önemlisi yazılı basın için kâğıt zamları. Kâğıda yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Yerel basın için kâğıda, kalıba, boyaya destek verilmesini istiyoruz” dedi. AHMET ATMACA