Gaziantep’in yıllardır hasretle beklediği Düzbağ içme suyu hattı sonuç verdi. Gün itibariyle yüzde yetmiş oranda şehre su verildiğini söyleyen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Menba kalitesindeki içme suyumuz musluklarımızdan akmaya başladı. Yüzde yetmiş kapasitemiz önümüzdeki aylarda yüzde yüz olarak hizmet verecektir” dedi.

DÜZBAĞ İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ SU SORUNUNU ÇÖZECEK

Gaziantep’in içme suyuna en fazla ihtiyaç duyduğu Ağustos ayında Düzbağ projesinin su vermeye başladığını dile getiren Sönmezler,”Düzbağ Barajı’ndan gelen menba kalitesindeki su gün itibari ile şehrimizin yüzde yetmiş noktasına ulaşmış durumda. Hacıbaba’nın beslediği tüm kaynaklarımız şuan Düzbağ’dan gelen su ile beslenmektedir. Ağustos ayı olması dolayısıyla şehrimizin su ihtiyacı bir hayli fazla. Bu sebepten  şehrimize suyu hem Kartalkaya’dan hemde Düzbağ’dan aynı anda veriyoruz” açıklamalarında bulundu.

DÜZBAĞ PROJESİ SONUÇ VERDİ

Gaziantep’in hasretle beklediği Düzbağ içme suyunun şehre giriş yaptığını söyleyerek Düzbağ hattının içme suyunda sunacağı kalite ve su oranları hakkında bilgi veren Sönmezler, “Düzbağ Barajı Gaziantep’in yıllardır hasretle beklediği bir projeydi. Baraj yapımı devam etmekle birlikte Düzbağ’ın suyu meşakkatli bir çalışmanın ardından şehrimize ulaşmıştır. Düzbağ projesi bu şehrin en büyük ihtiyacı olan su konusunda büyük bir rahatlama getirecektir. Eskiden suyu yıllık yüz milyon liranın üzerinde pompalara enerji masrafı yaparak şehrimize getiriyorduk. Ancak bugün Düzbağ projemizle pompaların çok büyük bir kısmı kapatılarak enerji harcamalarında da önemli bir tasarrufa gidildi. Bilindiği üzere yıl içerisinde Büyükşehir Belediye’miz toplamda yüzde yirmi yedilik bir su indirimine gitmişti. Düzbağ projesiyle Gaziantep bugün hem menba kalitesinde su içerken hem de içtiği suyu ucuza sağlamaktadır. Yine Düzbağ hattı ile şehrimize gelen su her geçen gün artacaktır” ifadelerinde bulundu.

DÜZBAĞ YÜZDE YETMİŞ KAPASİTEYLE ŞEHRE GİRİŞ YAPTI

Düzbağ içme suyu hattında D12 bağlantısının yapılmasıyla şu anda yüzde yetmiş hizmet sunan hattın önümüzdeki aylarda yüzde yüz olarak hizmet sunacağını belirten Sönmezler, “Şu anda Gaziantep,  Kartalkaya’nın beslediği noktalarda Düzbağ hattının suyunu kullanmaktadır. Yine ilerleyen zamanlarda D12 hattının bağlanmasıyla şehrin yüzde yüzüne hizmet sunacaktır. Gün itibariyle Düzbağ içme suyunun yüzde yetmişini alabiliyoruz. Yeni bağlantılarla bu rakam önümüzdeki aylarda yüzde yüz olacak” dedi. (AHMET ATMACA)