Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, referandum öncesinde gazeteciler ile bir araya gelerek üç yıllık başkanlık sürecinde imza attığı projeleri açıkladı. Şahin, “Bu zor döneme rağmen önemli vizyon projeleri de gerçekleştirdik” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ,19 ŞUBAT’TA GAZİANTEP’TE

19 Şubat Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’e geleceğini söyleyen Başkan Şahin, şehirde çok sayıda açılış töreni gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Referandum için Gaziantep’ten umutlu olduğunu açıklayan Başkan Şahin, “Gaziantep Türkiye ortalamasını geçecek” dedi.

ÇOK SAYIDA KATILIM OLDU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Fıstık Park’ta gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıya AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Sarı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Merkez ilçe başkanları Av. Hakan Kurt, Halil Uğur ve basın mensupları katıldı.

GÖRKEMLİ AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 19 Şubat Pazar günü açılışı gerçekleştirilecek alanların listesini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “ 19 Şubat Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile birlikte 876 konut,4 köprülü kavşak, 73 sosyal tesis ve muhtarlık, 230 kilometrelik yeni imar yolu, 235 bin metrekarelik park, 22 sokak sağlıklaştırması ve restorasyon, 22 bölgede içme suyu ve yağmur suyu hattı yapımı ile 8 yeni hizmet binasının açılışı yapılacak” dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 60’I YATIRIM İÇİN KULLANILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yatırıma önem verdiğini ve toplamda bütçenin yüzde 60’ının yatırıma ayrıldığını aktaran Şahin, “Bütçeyi yatırıma dönüştüremezsek hizmet kalitesini artıramayız. Malumunuz, son 3 yılda yaşamadığımız kalmadı, ciddi sıkıntılar yaşadık. Çünkü zor bir dönemden geçiyoruz. Bunlara rağmen önemli vizyon projeleri de gerçekleştirdik' ifadelerine yer verdi.

“DÜZBAĞ GİDERLERİ AZALTACAK”

İçme suyunun Gaziantep’e getirilmesi için harcanan paraların Düzbağ Projesi’nden sonra kentteki diğer alanlara yatırım yapabilme imkanı bulacaklarını vurgulayan Şahin, “Şükürler olsun Düzbağ Projesini hayata geçirdik. 3 yıl önce DSİ'nin masasında böyle bir proje yoktu. Sıkıntıyı iyi anlatıp, daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle yaklaşık 120 milyon lira enerji karımız olacak. Bu da demek oluyor ki, yılda 5-6 yeni kavşak yapabileceğiz. Bu konu çok önemli çünkü en büyük kaynak giderin azaltılması. Öte yandan Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor' diye konuştu.

“METRO GEREKLİ YOLCU POTANSİYELİNE ULAŞTI”

Metro için gerekli yolcu potansiyeline kavuşulduğunu söyleyerek 8-9 ay gibi süre sonunda metronun temellerinin atılacağını belirten Şahin, “En geç 8-9 ay içerisinde hafif raylı sistem ve metro hattının temelini atacağız. Şu an Konya'nın 3 katı yolcu kapasitemiz var. Her şey hazır kesin proje için ihale aşamasındayız' dedi.

GAZİANTEP TÜRKİYE ORTALAMASINI GEÇECEK

Gaziantep’in referandum seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağını söyleyen Şahin, şu açıklamalarda bulundu, “Anketlerle konuşmak yanlış olur. Daha sahaya yeni iniliyor. Ben şu konuda iddialıyım Gaziantep olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olacağımıza inanıyoruz .bu ekip çok kuvvetli bir ekip, ilçe bazlı çalışmalarımız başladı ,kendi tabanımıza bunu bilgi bazlı anlatmaya başladık ve tabanımız on gün içinde buna hakim olacaktır.”dedi.

ÖZKEÇECİ: GAZİANTEP ÜSTÜN BAŞARI GÖSTERECEK

Gaziantep’in her zaman Cumhurbaşkanının yanında olduğunu söyleyerek referandum sürecinde Gaziantep’in üstün başarı göstereceğine değinen Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, “Biz 16 Nisan’ı önemsiyoruz. Türk halkının, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği olan bu referandumda Gaziantep olarak çok yüksek miktarda evet çıkmasını bekliyorum. Gaziantep buna hazır. Gaziantep her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında. İnşallah 16 Nisan akşamı Gaziantep’e yakışır bir şekilde “evet” çıkartacağız ve Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için, ümmet coğrafyası için hayırlı olacak” dedi. AHMET ATMACA