Başkan Şahin, Büyükşehir Protokol Kapısı’nda karşıladığı bakan Gül’ü makamında ağırladı.

GÜL: GAZİANTEP’E MİNNETTARIZ

Hem Gazianteplilerle hem de birtakım etkinliklere katılmak üzere Gaziantep’e geldiğini hatırlatan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdikleri büyük teveccüh için Gaziantep halkına teşekkür ederek, “AK Parti olarak hem merkezi hükümette, hem de yerel yönetimlerde Gaziantep’ten çok büyük bir destek gördük. Karşılığını vermek için gece gündüz tüm belediye başkanlarımız, tüm kadrolarımız çalışmaktadır. 31 Mart’ta vatandaşlarımız yine büyük bir teveccüh gösterdiler. Gaziantep için gece gündüz çalışan, büyük bir gayret gösteren değerli Fatma Şahin hanımefendiyi tekrar seçmişlerdir. Bundan dolayı biz de Gaziantep’e minnettarız. Oy veren, destek olan ve oy vermeyip yine Gaziantep’in büyümesi için beraber kalbimizin attığı tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz, Gaziantep kazanmıştır.

GAZİANTEP’İN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR

Sandıkta çıkan irade başımızın üstündedir. İnşallah, büyükşehir başkanımız tüm Gaziantep’in başkanı olarak Gaziantep’i daha fazla büyütmek, ulaşımda, trafikte, çevre sorunların ve diğer ana meseleleri çok iyi çalışılmış projeleri hayata geçirir. Bizler de hükümet olarak destek olacağız, bu güne kadar olduğu gibi tüm milletvekili arkadaşlarımızla her zaman Gaziantep’in yanında olacağız. Gaziantep’in ne sorunu varsa o bizim sorunumuzdur. Beraber bu sorunları çözerek daha müreffeh, daha güçlü bir Gaziantep’e işsizlik sorunlarının çözüldüğü, Gaziantep’in ana sorunlarının sonuçlandığı bir dönem arzusundayız. Gaziantep büyükşehir belediye, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinde hemşerilerimizin verdiği büyük desteğe çok teşekkür ediyorum. Bu yarışa katılan tüm adaylara da demokrasi yarışında olan tüm partilere de teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü, demokratik bir olgunluk içerisinde Gaziantep’te bir seçim geçirdik. Bu seçimin sonucunda milletin kararı ortaya çıktı. Şimdi millete mahcup olmadan milletin çözün dediği sorunları çözerek yolumuza devam etme zamanıdır” dedi.

ŞAHİN: VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ndan sonra ilk kez Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün büyükşehir belediyesini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Şahin, şöyle konuştu: 'Çok mutluyuz, çok gururluyuz. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nden çıkan sonuç, yüce Mevla’mın büyük bir zaferle sonuçlandırmasıdır. Yüce Mevla’ya hamt ediyoruz, şükrediyoruz. Halkımıza, bütün hemşerilerimize, bize duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Onların güvenlerine layık olmak için bütün arkadaşlarımızla, bütün belediye başkanlarımızla ve meclisimizle ustalık dönemimizde onlara verdiğimiz sözleri yerine getirmek için büyük bir gayretle çalışacağız, yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca il başkanımızın başkanlığındaki teşkilatımızın kadın kollarına, gençlik kollarına ve tüm kademesine ayrıca teşekkür ediyorum.  Teşekkürlerimizin en büyüğü bakanımıza, onun liderliğinde gerçekten çok başarılı bir seçim kampanyası geçirdik.

GAZİANTEP MODELİ, SANDIĞA YANSIDI

Toplumun her kesimini kucaklayacak, herkesi kapsayacak bir Gaziantep modeli oluşturduk. Gaziantep modeli sevgi, kardeşlik, iyilik ve birlikte kalkınma modelidir. Ortaya konulan Gaziantep modeli sandığa yansıdı, bu zor coğrafyada, zor şartlarda modelimiz, halkımız tarafından nasıl kıymetli bulunduğu sandığa yansıdı. Yüzde 54 gibi büyükşehirde ve ilçelerde de çok güzel başarı elde edildi. Bizim başarımızın en büyük farklarından birisi de en yakın rakibimizin iki katına çıkmış olmamız, açık ara bu yarışı bitirmiş olmamızdır. Biz de buradan aldığımız ilhamla, güçle, cesaretle halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Beyannamemizi halkımıza açıkladık, Cumhurbaşkanımız şehrimize geldiğinde beyannamede hükümetimizle olan kısmını halkımızla paylaştı. Yine burada en büyük gücümüz, bakanımız ve vekillerimiz. Biz çok güçlü ve çok büyük bir aileyiz. Özellikle genel yönetimle yerel yönetim, yani Ankara ile Gaziantep ne kadar güçlü olursa, ne kadar birlik ve beraberlik içeresinde çalışırsa o kadar hızlı hizmete ulaşılıyor, bunu bundan önceki dönemlerde de gördük. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanımızın takibiyle vekillerimizin toplu gayretiyle Allah’ın izniyle halkımıza verdiğimiz her sözü yerine getirerek 2023’e hazır hale geleceğiz. Bize göre 2023 yarın, zaman çok hızlı geçiyor o yüzden seçimden bir gün sonra sanki yakında bir seçim varmış gibi çalışmalarımızı hızlandırdık, durmadan dinlenmeden tüm arkadaşlarımızla il ve ilçe teşkilatımız sorumluluğumuzun ve emanetimizin farkında olarak yolumuza devam ediyoruz. 2 milyonun emaneti var üzerimizde ve bize oy verenlerin de vermeyenlerin de başkanıyız. Medeniyetimiz, bize ‘İşi ehline ver adaletli ol’ emrini veriyor. Bu emirden aldığımız güçle de medeniyet kodlarımıza uygun olarak dönemimizi tamamlayacağız. Hayırlı eserlerle bu dönemi bitirmenin gururunu yaşayacağız. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.