Sit alanı olması dolayısıyla on yıl önce kapatılan köy okulunun öğrencileri ağır sanayi alanı içindeki okula yönlendirilmesiyle öğrencilerin ve velilerin çileli yolculuğu başlamıştı. Yıllarca okula kamyon, traktör, at arabası ya da yaya olarak giden öğrencilere bu yıl 600 öğrenci için 3 servis tahsis edildi. Köylerinde kapatılan okulun yeniden açılması için yetkililere seslenen okul velileri öğrencilerin ve kendilerinin çektiği çileyi gazetemize değerlendirdi.

KÖYLÜ SİT ALANI İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Sit alanı olarak ilan edilmesinden dolayı okulun kapatıldığını belirten öğrenci velileri köye yeniden bir okul kazandırılması için yetkililere seslendi. Sanayi alanı içinde okula göndermek istemediklerini belirten öğrenci velileri önceki yıllarda okula giden tenha yollarda bazı öğrencilerin başına talihsiz olayların geldiğini söylediler.

 

SANAYİ ALANI ÖĞRENCİLER İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

Ağır sanayi alanı yakınında konumlandırılan okul sanayi alanında sürekli sevkiyat yapan TIR’lardan dolayı tehlike yaratıyor. Yollarda sürekli TIR’larla taşıma yapılan yol güzergahında öğrencilerin risk altında olduğunu ifade eden öğrenci velileri ağır sanayi alanı içinde yer alan okulun konumunun yanlışlığına da dikkat çektiler.

ÖĞRENCİ VELİLERİ SORUNLARINI GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ

Gaziantep’in Dülük Köyü’nde okul sorunu yaşayan öğrenci velileri çektikleri sıkıntıları gazetemize değerlendirdi. Öğrenci velileri ile bire bir gerçekleştirdiğimiz röportajlarda dikkat çekilen husus ise Dülük Köyü’nün yeniden bir okula kavuşturulması oldu. Azimli olup imkanları olmayan öğrenciler de protokol büyüklerinden çektikleri sıkıntıları yerinde ve kendi ağızlarından dinlemelerini istediler.

Mesut Börekçi:Köyümüzün içinde bir okulumuz yoktur. Bu yüzden en yakın olarak görülen ve ağır sanayi alanının içinde yer alan Dülük Okulu’na gitmek durumunda kalıyor çocuklarımız. Çocuklarımız okul uzak olduğu için taşıma sorunu yaşıyor. 600 civarında öğrencisi var köyümüzün ancak bir okulumuz yoktur. Köyümüze daha önce var olan sonradan sit alanı denilerek kaldırılan okulumuzu istiyoruz.

Erol Arısu:Köyümüze okul istiyoruz. köyümüzün daha önce okulu vardı ancak son on yıldır okulumuz kaldırıldı ve öğrencilerimiz on yıldır zorlu şartlarda sanayi alanının içinde bulunan okula gitmek durumunda kalıyor. Daha önce bu konuda çoğu öğrencinin başına bir takım sorunlar geldi tenha yollarda. Köyümüze sadece 3 tane servis verildi ancak öğrenci sayımız 600 den fazla.

Alaaddin Atalay:Öğrencilerimiz sabah saat 06.00’da yola çıkıyorlar karanlıkta göz gözü bile görmezken öğrencilerimiz acaba servisin ben kaçıncı turunda binebilirim diye yol kenarlarında bekliyor. 3 servis 600 öğrenciye yetişmeye çalışıyor. Her servis en fazla 20 kişi alması gerekirken bizim servislerimiz 50 çocuğu tıkış tıkış alıyor. Binemeyenler derse geç kalıyor. Köyümüze okul istiyoruz yetkililere sezimizi duyurmak istiyoruz.

Ergün Mercan:Okulumuzun köyümüzden çıkartılması bir sorun, ağır sanayi içine çocuklarımızın okul için gitmesi başka bir sorun. Oraya giderken sarp yollarda başına neyin geleceği ise apayrı bir sorun. Biz köyümüze yeniden okul istiyoruz. Öğrencilerimiz de veli olarak bizlerde yıllardır perişanız.

Yusuf Mercan:Köyümüzde taşımalı değil kendi okul binamızda öğrencilerimizin eğitim almasını istiyoruz. 750 hanenin olduğu bir yerde okulun olmaması zaten düşündürücü bir durum. Daha geçen yıla kadar bir köyümüzde hiç servis yoktu. Öğrencilerimiz traktör ile okula gidiyordu. Öğrencilerimiz kış şartlarında uzak olan okula gitmek kendilerini heder ediyorlar.

İrfan Diken:Köyümüzün sit alanı olması dolayısıyla okulumuz kaldırıldı. Yıllar önce okulumuz vardı köyümüzde şimdi köyümüzde okulumuz yoktur. Köyümüze 3 kilometre uzaklıkta olan okula öğrencilerimiz gitmek için mücadele veriyor. Veliler bu durumdan dolayı çok şikayetçi öğrencilerimiz de mağdur.

Ali Mercan:Okulumuzun köyümüze tekrar gelmesini bekliyoruz. Ağır sanayi alanının içende yer alan okula çocuklarımızı gönderirken tedirgin oluyoruz. Çünkü okulun bulunduğu yol üzerinden TIR’lar sürekli olarak sevkiyat yapıyor. Okul giderken tenha yollarda küçük çocuklarımız için büyük tehlikeler mevcut bu yüzden okulumuzun köyümüze gelmesini istiyoruz artık.

Yücel Balaban:Okulumuzun 600 civarında öğrencisi var sadece 3 tane servis bu çocuklara yetişmeye çalışıyor bu durum da ne denli verimli olur büyüklerimizin düşünmesi gerekiyor. Öğrenciler sabah erkenden taşınmaya başlanıyor o zaman da sabahın çok erken saatinde daha hava karanlıkken okul önünde çocuklar beklemeye başlıyor. Biz servis sayısının azlığından ziyade neden köyümüzde okulun olmadığını sorguluyoruz.

Cengiz Mıdık:Öğrenci velisi olarak hem bizler hem öğrencilerimiz mağdur oluyor. Biz sanayi alanının içinde çocuklarımızın okula gitmesini istemiyoruz. Çünkü sanayi yolu üzerinde çocuklarımızın başına bir durum geleceğinden dolayı endişeliyiz. Okulsuz bir yaşam alanı olmaz. Öğrenci velisi olarak 750 hanesi olan köyümüze okulumuzu tekrar istiyoruz.

Sabri Temiz:Köyümüze sit alanı denildi ve okulumuz kaldırıldı. On yıldır okulsuzuz ve sanayi alanında okula gönderiyoruz çocuklarımızı. Sit alanı olması bir köyün okulsuz bırakılmasına engel teşkil etmemeli. Köyümüzde okul yerimiz de mevcut. Köyümüze yeniden okul yapılmasını istiyoruz. HABER: AHMET ATMACA