Bin 522 delegenin oy kullandığı temayülde ilk defa e- sistem üzerinden oylama yapıldı. Temayül toplantısı için Gaziantep’e gelen Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Tüm seçimlerde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de Gaziantep’ten büyük bir başarı bekliyoruz” dedi. Delegelere seslenen AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ise, “Temayülde kullanılacak oylar bir vicdan meselesidir. Kim şehrimiz için daha hayırlı olacaksa ondan yana oy kullanılsın” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şahinbey ve Şehitkamil İlçeleri ile birlikte toplamda dokuz ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylık başvuruları tamamlandı. Bu kapsamda 82 aday adayı için temayül gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yapılmazken gerçekleştirilen temayül yoklamasında da ilk defa e-temayül uygulamasına gidildi.  Temayül yoklamasında toplamda bin 522 delege oy kullandı. Temayül yoklamasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe belediye başkanları, Belediye başkan aday adayları ve  partili delegeler katıldı.

ÖZKEÇECİ: ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYARAK OY KULLANIN

AK Parti temayül toplantısına İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci katılarak açılış konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Bugün burada Gaziantep’imizin 9 ilçesinin 5 yıl süreyle yönetimine talip olan aday adaylarımız için oy kullanmaya geldik. Delege arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum, burada oy kullanırken kimsenin tesiri altında kalmadan, elinizi vicdanınıza koyarak, bulunduğunuz ilçeyi kim bir adım daha ileriye götürecekse hangi aday adayımız bir taşın üzerin bir taş daha koyacaksa ona oy verin. Bu bir vicdan meselesidir. Kimsenin tesiri altında kalmayın, ‘şunun yakını, bunun hatırı var’ demeyin. Kim partimize bir oy fazla getirecekse, o ilçeyi bir adım daha ileriye götürecekse tercihinizi ondan yana kullanın. Burada ilki gerçekleştireceğiz, bu salonda defalarca temayül yoklaması yaptık, bugün Genel Merkezimizin uygulamış olduğu e-temayül, elektronik temayül uygulanacak. 9 ilçemizde belediye başkan aday adaylarının tanıtımını yaptık. Her aday adayımız çıkarak kendini tanıttı, fırsat eşitliği yarattık.”

DAĞ: 31 MART YEREL SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR SINAV

31 Mart Yerel seçimlerinin AK Parti için yeni bir sınav olduğunu söyleyerek daha önceki seçimlerde gösterilen başarının bu seçimlerde de gösterilmesi için çağrıda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “ Gaziantep’in 9 ilçesi için hep birlikte temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz.31 Mart Seçimlerine çok az bir zaman kaldı, 4,5 buçuk aylık bir dönem kaldı. 2001 yılından bu yana 13 tane seçimi geride bıraktık. 13 seçimden alnımızın akıyla çıkmasını bildik. 24 Haziran’da farklı bir seçimi hep birlikte yaşadık. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekilliği seçimlerini birlikte yaşadık. Cumhurbaşkanımız yüzde 50’nin üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanlığına seçildi. Ak Parti olarak bizlerde çoğunluğu elde ederek birinci parti olarak meclise girdik. Önümüzde yeni bir sınav var, hep birlikte bu seçim döneminin heyecanını yaşıyoruz. Teşkilat mensuplarımız canla başla çalışarak, her seçimin bir önceki seçimden önemli olduğu düşüncesini hayata geçirerek çalıştılar. Her seçimin önemli olduğunu birbirimize anlattık. Mart 2019 seçimlerine giderken, diğer seçimler kadar önemli ve bizim için çok önem verdiğimiz bir seçim olacak. Zorluklara daha fazla göğüs gereceğimiz bir seçim olacak” açıklamalarında bulundu.

TEMAYÜLDE İLK DEFA E- SİSTEM UYGULANDI

Geçekleştirilen temayül yoklamasında ilk defa e- temayül uygulamasına gidildiğini söyleyerek temayül sonuçlarının da sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görülebileceğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Genel Merkez olarak 2004’ten bu yana uyguladığımız sistemler var. Herkesin bildiği gibi anket sistemini uygulayan Ak Parti olmuştur. Ak Parti bu sistemi her seçim öncesinde uygulamıştır. Toplumun nabzını tutma noktasında önemli mesafe kat etmiştir. İstişareye önem veriyoruz, hem anketlerde elde edilen neticeler hem de sahada gezen arkadaşlarımızın bize getirdiği raporlar aynı zamanda teşkilatlarımızda il başkanlarımızın, milletvekillerimizin görüşlerini bir masa toplayıp, bir komisyon dahilinde kararlarımızı veriyoruz. Bu kararları ilerleyen günlerde açıklamaya başlayacağız. Bugün bir yenilik yaparak, temayül yoklamamızı elektronik sistem üzerinde yapıyoruz. Sonuçlarını sadece Cumhurbaşkanımızın göreceği sistemle E-Temayül uygulamasını başlatıyoruz. Çağın gerekliliğine uyarak temayülümüzü yapacağız” dedi. AHMET ATMACA