Yaşanan ekonomik süreçlerden dolayı yerli esnafın zorlu günler geçirdiğini söyleyen Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, vatandaşlara çağrıda bulunarak yerli esnafa destek çıkılması gerektiğini belirtti. Başkan Yaz, bu çağrısını oda binasına astığı büyük afişlerle tüm bölge halkına da duyurmaya çalıştı.

ESNAF DESTEK BEKLİYOR

Yerel esnafın destek beklediğini söyleyen Yaz, “Küçük esnafımız ve yerli esnafımız her zaman olduğu gibi yine ekonominin yükünü çekmeye devam ediyor. Ancak yine her zaman söylediğimiz gibi ekonominin bel kemiği olan yerli esnafa destek çıkılmalı sahip çıkılmalıdır. Alışverişlerin büyük zincir marketlerden ya da AVM’lerden yapmak yerin diliyorum ki yerli esnaflardan yapılır. Esnaf demek vatandaş demek, memleket demektir. Memleketimize sahip çıkmak için de önce esnafımıza sahip çıkalım. Bu bayram da alışverişlerin tamamen yerli esnaftan yapılması taraftarıyız” dedi.

KÜÇÜK ESNAFTA BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Yerli ve küçük esnafın ekonomik olarak çok zorlu bir süreçten geçtiğini sözlerine ekleyen Yaz, “Esnafımız  büyük borçlar içinde. Esnafın yapabileceği başka bir işi de yoktur. çare olur diye bekliyor esnaf. Ancak gün geçtikte daha çıkmaz bataklara giriyor esnafımız. Bunun en güzel örneklerini  odamıza bağlı esnaflarımızda görmekteyiz. Esnaflarımızdan çoğu günün siftahını dahi yapamadan dükkan kapatıyor. Bu konuda şehrimize gelen yerli yabancı tüm turistlere de çağrımız alışverişlerin yerli esnaflardan yapılmasıdır. Bu hususta hiç şüphesiz büyük bir görev de bölge halkımıza düşmektedir. Yönlendirici olan bölge halkımız olmalıdır. Bu hususta halkımıza güvenimiz tamdır ve desteklerini bekliyoruz. Her yıl dediğimiz gibi alışverişini yerli esnaftan yap, esnafına sahip çık diyoruz. “ ifadelerinde bulundu. (AHMET ATMACA)