Önceki gün Gaziantep Ayakkabıcılar Sitesi’nde elektrikleri kesilen esnafın kesilen enerjileri yeniden verildi. Koronavirüs gibi dünyayı kasıp kavuran bir salgın sürecinden geçerken TEDAŞ’ın site esnaflarının elektriklerini kesmesinin bir yanlış olduğunu söyleyen Ayakkabıcılar Kooperatifi Başkanı Can Yenigül, “Sürece müdahale etmemiz ve yetkililerimizin duyarlılığı ile yanlıştan dönüldü ve esnaflarımızın elektrikleri yeniden verildi” dedi.

KESİLEN ELEKTRİKLER ESNAFA YENİDEN VERİLMEYE BAŞLANDI

Önceki gün Gaziantep Ayakkabıcılar Sitesi’nde esnafın elektriklerinin kesildiğini ve sürece müdahale edilmesi ile birlikte hatadan dönüldüğünü ve elektriklerin esnafa yeniden verildiğini söyleyen Yenigül, “Ayakkabıcılar Sitemizde esnaflarımızın enerjilerinin faturalarının ödenememesi dolayısıyla kesilmesi hususunu TEDAŞ Bölgem Müdürümüzle görüştüm ve bugün itibari ile kesilen elektrik abonelerimizin yani esnafımızın enerjileri yeniden verilecek. Ayakkabıcılara Sitemizde toplamda 8 esnafımızın elektrikleri TEDAŞ yetkilileri tarafından kesildi. Bizlerin girişimi ve yetkililerimizin de duyarlılığı ile yanlıştan dönüldü. 8 esnafımızdan ikisi borcunu ödediği için elektrikleri yeniden verildi.  Geriye kalan altı esnafın da elektrikleri yeniden verildi bugün. Onlar da borcunu yapılandırarak yine taksitli bir şekilde ödeyecek. Kesintide faturaları 2 bin TL’nin üzerinde olan ve faturasını ödemeyen esnafa işlem uygulanmış” açıklamalarında bulundu.

UYGULAMA İŞLETMELER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan genelgenin konutlar için geçerli olduğunu söyleyerek elektrik faturalarında uygulanan kolaylığın işletmelere geçerli olmadığını dile getiren Yenigül, “İçinde bulunulan süreçte kimse evlerinden fatura ödemek için dışarıya çıkıp riske girmesin diye sadece meskenlerde yani konutlarda kesinti yapılmıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan genelgede esnafa böyle bir serbestlik tanınmadı. Esnaflarımızın da yanlış bilgi sahibi olmaması adına bunu söylüyoruz. Konutlarda uygulanan sistem işletmeler için geçerli değil” ifadelerine yer verdi.

BU KESİNTİLERİ ASLA HOŞ KARŞILAYAMAYIZ

İçinden geçilen zorlu süreçte esnafın elektriklerini kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Yenigül, “Böyle bir dönemde esnafımızın elektriklerin kesilmesi yanlış bir uygulamaydı ve yanlıştan dönüldü diyebiliriz. Kesintilerin çoğunluğu zaten işletmesini virüs dolayısıyla açamayan esnaflarımızın işletmesinde gerçekleştirilmiş. Bu durumu hoş karşılayamayız. Esnafımız zaten zor durumda. Üretim durma aşamasında. Bu süreçte esnafa destek çıkılması gerekiyor. Esnafımız üretmek için elinden geleni yapıyor” dedi. (AHMET ATMACA)