Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ilkinin Gaziantep’te düzenlendiği “TİM Güneydoğu Anadolu Meclisi Buluşması” TİM Meclis Başkanı İsmail Gülle, Vali Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rektörler ve Gaziantep İhracatına yön veren iş insanlarının katılımları ile gerçekleştirildi. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada TİM’in yaptığı çalışmayla bir zihniyet devriminin yaşanacağını kaydetti.

Gaziantep’in birçok şehre oranla ihracatta çok iyi olduğunu bildiren Vali Gül, gerçekleştirilen böylesi toplantılarla da hem dışardan bir göz hem şehrin dinamikleri ile Gaziantep ihracatının röntgenin çekildiğini ifade etti, üstün ve eksik yönlerin belirlenerek şehrin kendisini buna göre hazırladığını söyledi.

Türkiye ve Gaziantep’in ihracatının arttığını aktaran Vali Gül, “Bu ihracatı yapanlar özelde bir firma genelde 5 bin firma. Belki TİM’in yaptığı bu çalışmanın en önemli faydası bir zihniyet devrimi olacak. Anadolu’da üreten herkes ben de ihracat yapabilirim, bizler de başarabiliriz noktasına gelecek. Bu toplantıların böyle bir faydası olacağını düşünüyorum” dedi.

Şehrin diğer şehirlere göre en iyi üstünlüğünün beşeri sermayesi olduğunu dile getiren Vali Gül, “Kentin milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları ve sektörün üretenleri, Gaziantep için yapılabilecekler noktasında hızla bir araya gelerek hızlı kararlar alma potansiyeline sahip. Aradaki kardeşlik hukukunun olması büyük bir sermaye. Bu toplantının sonucunda belirli sektörlerde özellikle yüksek teknoloji gerektirecek sektörlerde Gaziantep’i diğer şehirlere örnek olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’yi karış karış gezerek ihracat ailesi ile bir araya geldiklerini kaydederek ilk buluşma yerinin Gaziantep olduğunu söyledi.

  Gaziantep’te 2018 yılında 6 milyar 865 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini dile getiren Gülle, “Bu rakam bugüne kadar erişilen en yüksek yıllık ihracat rakamı olurken maalesef ihracat artışı %4 seviyelerinde kaldı. İhracat ailemize inanıyoruz bu artış bu yıl çift haneli rakamlara ulaşacaktır” dedi.

Gaziantep’te bulunulmasının en büyük nedeninin yeni pazarlara yeni ürünlerle ulaşmak olduğunu belirten Gülle, bu kadim şehir neden bir sürücüsüz araba, robotik kol, akıllı telefon üretemez mi diyerek bunları birlikte başaracaklarını ifade etti.

Gaziantep ihracatının değerlendirildiği toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.