10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programla kutlandı. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada engellilerin meselesinin sadece engellilerin değil aileleri başta olmak üzere toplumun her kesiminin meselesi olduğunu kaydetti.

Engelliler ile ilgili farkındalık oluşturmak için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hafta kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini aktaran Vali Gül, “Bu hafta boyunca hem engellilerle ilgili yapılanlar tekrardan gözden geçiriliyor hem de bir anlamda kendimizi onların yerine koyarak bir gün bizlerin de bir engelimizin olabileceğini düşünerek hayatı normalleştirme, hayatı kolaylaştırma ile ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

Her geçen gün konuyla ilgili duyarlılığın artarak çalışmaların iyileştirildiğini vurgulayan Vali Gül, “Gerek merkezi hükümetler gerekse yerel yönetimlerde her geçen gün bu farkındalık bu duyarlılık giderek artıyor. Daha iyisi hiç şüphesiz mümkün. Bundan on sene, yirmi sene öncesine, hatta bir yıl öncesine baktığımızda her geçen gün daha iyiye gittiğimizi görüyoruz. Yerel yönetimlerimizin, özellikle yeşil alanlarda, parklarda, kaldırımlarda, engellilerin ulaşımının kolaylaştırıldığı, kamu kurum ve kuruluşlarının binalarında engellilere öncelik verildiği, onların hizmette de doğrudan ve kimsenin yardımına muhtaç olmadan ulaşımının amaçlandığı bir yönetim sistemimiz var. İnşallah bu vesile ile eksikliklerimizi de gözden geçirerek Gaziantep’i, hem engelli kardeşlerimiz hem de engelli adayı hepimiz için daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Bu vesile ile bütün engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirilen program, engelli bireyler tarafından sergilenen çeşitli gösterilerin izlenmesi ve resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.