ARTIŞ SÜRÜYOR

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka oranlarını gösteren tabloda çoğu ilde bir önceki hafta açıklanan rakamlara göre vaka sayılarında artış yaşandı.Gaziantep geneli vaka oranlarında son 3 haftadır 58,03 den sırası ile 105,63 ve dün açıklanan verilere göre 126,26’ya çıkan vaka oranları artışın sürdüğünü gösterdi.

 

BAKAN KOCA’DAN “MASKE-MESAFE-TEMİZLİK” VURGUSU

 

Aşının önemini her defasında vurgulayan Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı paylaşımda aşı vurgusu yaparak “En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları da düşecek” ifadelerine yer vermişti. Son açıklanan rakamlarla ilgili uyarını yineleyen Bakan Koca, kuralların da önemine vurgu yaparak “Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.” diye konuştu.

 

VAKA ORANI YİNE ARTTI

Özellikle Gaziantep genelinde son zamanlarda maske mesafe kurallarına çok dikkat edilmemesi sonucu artan vaka oranları ile ilgili 31 Temmuz-06 Ağustos haftasında açıklanan tabloda 105,63 olan vaka oranı, dün açıklanan 07 -13 Ağustos vaka oranını gösteren tabloda 126,26’ya çıkarak artış gösterdi.