Gaziantep gündemini de değerlendiren Başkan Taşdoğan, Gaziantep Engelliler Daire Başkanlığı’nın isminin ‘Engelsiz Yaşam Daire Başkanlığı’ olarak değiştirilmesini de talep ederek Gaziantepspor hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE EVET İLK DÖRT MADDEYE HAYIR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin anayasa değişiklikleri yönünde EVET oyu kullanacağını ancak devletin yapısını belirleyen ilk dört maddenin tartışma konusu dahi edilemeyeceğini ve dört maddeyi hiçe sayan olursa MHP olarak savaşa hazır olduklarını söyleyen Taşdoğan, “Milliyetçi Hareket Partisi anayasa değişikliğine mecliste destek vermiştir. İkinci tur oylamalarında MHP gurup kararı alamadığı için Sayın Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği yönde destek verilecektir. Yarın referanduma gidilirse MHP halkına ikiyüzlülük yapmaz. Gizli kapaklı gizli odalarda görüşme yapmaz. Ülke ve millet menfaatleri partiden önde tutulur. Öyle bir anayasa değişikliliğin ihtiyaç duyulduğu şu günlerde referanduma gidilirse genel başkanımızın da dediği gibi evet diyeceğiz. Anayasanın ilk dört maddesi devletin yapısını düzenler. Bu dört madde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesinin hediyesidir. Biz bu dört maddeyi savaşarak kazandık. Bu dört maddeyi elimizden almaya çalışan varsa mücadeleye hazır olsun. Anayasamızın ilk dört maddesi tartışmaya açılamaz. Anayasa değişiklikleri içerisinde ilk dört madde yer alamaz. 7 Haziran’dan sonra da ilk dört maddeyi hiçe sayacak anlayışın her zaman karşısında olacağımızı net olarak ifade etmiştik” dedi.

 

VATANDAŞLAR DUYARLILIK GÖSTERMELİ

Yaşanan terör saldırıları durumunda vatandaşların duyarlılık göstererek göstermesi gerektiğine dikkat çeken Taşdoğan, “Öncelikle İstanbul’da yıl başı gecesinde katliam yapan caniyi yakalayan güvenlik güçlerimizi en samimi duygularımla kutluyorum. Bir yandan önemli şehirlerimizde bu hadiseler yaşanırken, Gaziantep’deki hainlerde boş durmuyor. Bu hainlerden biri kısa bir süre önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne saldırmış ve güvenlik güçlerimizin dikkati sonucunda emeline ulaşamadan etkisiz hale getirilmiştir. Bir polisimiz yaralanmış, hayati tehlikesi olmadan, tedavisi devam etmektedir. Kendisine, ailesine,  şehrimize ve silah arkadaşlarına tekrar geçmiş olsun.  Bu meczup saldırının şifreleri en kısa sürede çözülecek, hainlerin planları kafalarına geçirilecektir. Burada bir hususu dile getirmeden geçemeyeceğim, olay günü çatışma esnasında vatandaşlarımız olay yerine yönelmiştir. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, duyarlılığınızı anlıyorum, fakat sizin olay yerine yaklaşmanız güvenlik güçlerimizin işini zorlaştıracaktır. Bu tür hadiselerde lütfen güvenli yerlere geçelim ve güvenlik güçlerimizin müdahalesini bekleyelim. Önemli bir husus da; siz basın mensupları, arkadaşlarımın güvenliğine yönelik olacaktır. Emniyet birimlerimizce, Gaziantep’te çalışan gazete ve televizyonların asayiş haberlerine bakan muhabirlerine ‘çelik yelek’ verilmeli.  Olayları takiple görevli basın mensupları arkadaşlarımızın can güvenliği için tedbir alınması noktasında, devletimizin böyle bir katkıda bulunması yerinde olacaktır.

GAZİANTEPSPOR KULAK ARDI EDİLMEMELİDİR

Gaziantepspor’un ligdeki durumuna yorum yapmak istemeyen ve Gaziantepspor’un haline üzüldüğünü belirterek milyon liralar harcanmış takımın yeniden canlandırılması gerektiğini dile getiren Taşdoğan, “Gaziantepli mücadele ruhuna sahip bir şehirdir. Tabi ki bu mücadelemizi her alanda yapmamız gerekiyor. Bu alanlardan biride şüphesiz ki spor. Gaziantep’e ve Gaziantepspor’a yakışan bir stat bu hafta Antalyaspor müsabakasıyla hizmete girdi. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gaziantepspor’un ligdeki durumuna yorum yapmıyor, sadece üzülüyorum.  Buradan ilgili kişilere sesleniyorum, “ mücadele ruhunu yitirmeyip yeniden; Gaziantep Kurtuluşu Mücadelesi Azmi ile titreyip kendinize dönününüz.”  Bu konuya artık daha fazla kulak tıkamayınız. Gaziantep Büyükşehir Futbol takımındaki yönetime de dikkatle bakınız. Milyonlar harcandı sonuç ortada. Sayın Başkan Fatma Şahin’i; etrafında, bu konuya danışmanlık veren kişileri yeniden değerlendirmesini ve orada ki paraların hepimizin vergileri olduğunu hatırlatmayı görev biliyorum. Bize sorarsanız; Gaziantep’in öz evlatlarından layıkıyla yapacak kadro vardır” dedi.

ENGELLİLER DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN İSMİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Engelli vatandaşlar için hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın isminin ‘Engelsiz Yaşam Daire Başkanlığı’ olarak düzeltilmesi gerektiğini belirten Taşdoğan, “Çok önemli bir hususu dile getirmek istiyorum. Engelleri yok etmek için çalıştığını iddia eden kişilerin yönettiği Büyükşehir Daire Başkanlığının ismi, ‘Engelliler Daire Başkanlığı’! Bu isimle yola devam eden bir yapı, soruyorum size ne kadar zirveye çıkabilir. Buradan önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum. İlk olarak o daire başkanlığının ismi, 'Engelsiz Yaşam Daire Başkanlığı' olarak değişmelidir. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklenmelidir” açıklamalarında bulundu.

UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMELİ

Uyuşturucu ile mücadelede MHP’nin tüm desteklere hazır olduğunu ve uyuşturucu maddeler konusunda toplumun daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Taşdoğan, “

Ayrıca MHP olarak Türk Milleti’ne ve gençliğimize karşı sorumluluklarımız vardır. Toplumu içten içe kemiren, yaşamın tadını solduran, genç beyinleri uyuşturup sünepeleştiren, bilinçleri dağıtan uyuşturucu ile mücadele de bize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Uyuşturucu veya uyarıcının her türlüsü, hem kişiye hem topluma zarar verir.   Bir takım bilinçlendirme ve bağımlıların tedavisi için gayretimiz sürmektedir. Ancak bu topyekün mücadele gerektirmektedir. Temininden dağıtımına, kullanımından tedavisine, zor ve zahmetli bir mücadeledir. Tüm sorumluluk sahibi kişiler, sorumluluk almalıdır. Sadece polisiye tedbirler yetmez. Polisiye tedbirler; alınmalıdır, alınmaktadır ve hatta arttırılmalıdır.  Okullar ve çevreleri kontrol altına alınmalıdır. Aileler, çocuklarını ve çocuklarının arkadaşların sıkı takip etmelidir. Benim çocuğum yapmaz psikolojisinden çıkıp benim çocuğumda bir insan, ya karşılaşmışsa demelidir” ifadelerine yer verdi.

AHMET ATMACA