Anadolu Zafer Özel Öğretim Kurumları Özel Suat Albayram Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Albayram:

Eğitimde doğru tercih hayat kurtarır

Anadolu Zafer Özel Öğretim Kurumları Özel Suat Albayram Anadolu Lisesi deneyimli öğretmen kadrosu ve yılların dershanecilik deneyimi ile eğitimin markası olmaya devam ediyor. Özel eğitim kurumlarının Gaziantep eğitimine katacağı değerlerden bahseden Özel Suat Albayram Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Albayram, “Özel Suat Albayram Anadolu Lisesi dershanecilik deneyimi ile okul eğitimini birleştirdi. Eğitimde doğru tercih hayat kurtarır” dedi.

DERSHANECİLİK DENEYİMİ İLE OKUL EĞİTİMİNİ BİRLEŞTİRDİK

Gaziantep’te dershane eğitimi ile okul eğitiminin birleştirilerek yoğun ders saatleriyle öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlandığını açıklayan Albayram, “Kurumumuz eski ismiyle Karataş Zafer Dershanesi’nin okul halidir. Dershanecilik ile okulu birleştirmek için böyle bir adım atarak eğitim faaliyetlerimize başladık. Kurumumuzda eğitim sabah 09.00’da başlar. Altı saat günlük sınıf dersleri yapılır. Akabinde günün iki saatlik bir etüt programı oluyor. üçüncü periyot ise dershane periyodudur. Bu aşamada üç saat bir etüt programı daha verilerek dershane eğitimi verilerek çocuklar sıkı bir eğitim aşamasından geçiriliyor” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP’İN ÖZEL OKUL SAYISI YETERSİZ

Gaziantep’te nüfus baz alındığında daha çok sayıda özel okula ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekleyen Albayram, “Gaziantep’te özel eğitim kurumlarının sayısı hızla artış gösterdi. Bu yıl 13-14 civarında yine bir özel okul açılacak. Gaziantep’in nüfusu 2 milyonu aştı. Özel okul sayısını fazla bulmuyorum. Aksine yetersiz diye görüyorum. Hemen hemen nüfusa oranla baktığımızda Türkiye’nin en az özel eğitim merkezlerine sahip illerinden biriyiz. Malatya’yı dahi baz alsak çevremizde 60 tane özel okulu var. Gaziantep’in özel eğitim kurumları şu an bile 13-14 civarında. Özel eğitimin sayısının artması ile eğitim kalitesinin de şehrimizde hızla artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİN DE ÖĞRETMENLERİMİZİN DE BAŞARISINI TAKİP EDERİZ

Öğretmenlerin ve öğrencilerin haftalık bazda başarılarının analiz edildiğini söyleyerek eğitim başarısının sıkı takip edildiğini sözlerine ekleyen Albayram, “İyi bir öğretmen kadrosu olmadan eğitimde başarıyı yakalamanın çok zor olduğunu biliyoruz. İyi bir öğretmen kadrosuna da verimli bir ortam sunmadan yine verim alınamayacağını da biliyoruz. Biz Zafer Eğitimi kültürü ile ders veririz. Kökenimiz Zafer Dershanesi’dir bizim. Biz öğrencimizi de öğretmenimizi de haftalık bazda kontrol ederiz. Hafta içi verilen eğitimlerin öğrenciye ulaştığını hafta sonları yapılan sınavlarla anlarız. Sonuçlar bizim için çok önemli” diye konuştu.

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ EĞİTİM KADROMUZ

Zafer Dershanelerinin çekirdek kadrosu ile eğitim hizmeti sunan ve başarılarının sırrının kaliteli bir öğretmen ekibine sahip olmaktan kaynaklandığını belirten Albayram, “Kadromuz Karataş Zafer Dershaneleri kadrosunun çekirdek kadrosundan oluşmuştur. Tabi aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımız da geldi. Önemli bir büyüme kat ettik. İyi bir öğretmen kadromuz var. Kadrom şansım diyorum. Her öğretmenimiz canla başla ders anlatmak için kurumumuza gelir. Eğitim kurumumuzun açılalı altı ay oldu. İlk dönemimiz ancak altı ay içinde Gaziantep’i salladığımızı düşünüyorum. Kurumumuz eğitimde farklı bir bakış açısı getirdi. İki yıl sonra yaptıklarımız çok daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.

EĞİTİMİN TEMELİNDEKİ SORUN SANAYİ ŞEHRİ OLUŞUMUZDUR

Gaziantep’in eğitime bakış açısını değerlendirerek eğitimin temelindeki sorunu dile getiren Albayram, “Sanayi kenti olan şehirlerde okuma oranı çok düşüktür. Gaziantep’te ne yazık ki bunun acısını yaşıyor. Çünkü iş bulma öncelikli amaçtır ve çocukların da çalıştırılarak meslek edinebileceği birçok alan vardır. Gaziantep’teki eğitimin de kanayan yarası budur. Bugün gidin sanayisi olmayan bir kente eğitim kalitesi Gaziantep’ten çok daha yüksektir. Gaziantep’te veliler de öğrenciler de sanayici mantığı ile hareket ediyor. Gaziantep’in eğitim kalitesinin arttırılması için yerel yönetimler kanalı ile devlet politikası gerçekleştirilmelidir” dedi. (AHMET ATMACA)