Gelenekselleşen Altın Baklava Film Festivali 15 Kasım’da Gaziantep’te HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

 

Yapımcı adaylarına yeni fırsatlar sunacak olan yarışma, sinema sektörünün gelişmesine ve eser üreticilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

 

Sinemaya ilgi duyan, halihazırda sinema ile uğraşan, sinema ile tanışmak isteyen bireylere kendilerini göstermek için bir fırsat oluşturacak Altın Baklava Film Festivali, Türkiye’nin önde gelen yönetmen, yapımcı, oyuncu kadrosundan oluşan jüri üyeleri ve finalistlerin yanı sıra gençlerin de katılımı ile gerçekleşecek.

 

Ünlü Jüri Üyeleri En İyi Filmleri Seçecek

 

Üniversiteler arası film platformu olan festivalin jüri başkanlığını Nebahat Çehre yapacak. Jürisinde ise; Kerem Cem, Ekin Türkmen, Coşkun Aral ve Prof. Dr. Rengin Küçükerdoğan gibi önemli isimler yer alacak. Birbirinden ünlü jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek başarılı bulunacak belgesel ve kurmaca kategorilerinden seçilecek ilk üç film, gala gecesi ödüllendirilecek.

 

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu bu yıl dördüncüsü yapılacak film festivali ile ilgili: “Gaziantep’in kültür sanat hayatına, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile önemli katkılar sağlamaktayız. Festivalde başarılı isimleri ülkemiz sinema sektörü ile tanıştırmayı, HKÜ öğrencileri ve üniversite öğrencilerimizin kendi yeteneklerini icra etmeleri için onlara alan oluşturmayı ve sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz” dedi.