Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicinin ve OSB’nin beklentilerini ve sanayicilere sunulacak hizmetleri gazetemize değerlendirdi. Oluşturduğu yönetimde öncelikli görevlerinin enerji, altyapı ve yol çalışmaları olacağını söyleyen Şimşek, “Sanayicinin birinci isteği kesintisiz enerji, bunu vermek de ilk işimiz olacak” dedi.

50 YIL ARADAN SONRA İLK SEÇİMİMİZ OLDU

Organize Sanayi Bölgesi’nin 50 yıl aradan sonra ilk defa seçime gittiğini söyleyerek OSB’yi daha iyi yönetebilmek için çalışacaklarını söyleyen Şimşek, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi şimdiye kadar Müteşebbis teşekkül heyeti tarafından yönetiliyordu. Belli bir çoğunluğa ulaştıktan sonra yüzde 50’si katılımcılardan seçimle yapılacaktı. 50 yıl sonra ilk defa bir seçim oldu OSB’de. Şehrimizin ortak akıl ve odalarımızın da desteğini alarak organize sanayi bölgesini nasıl daha ileriye götürürüz diyerekten bir liste hazırladık ve çalışmalarımıza başladık” ifadelerinde bulundu.

OSB’DE İLK FAALİYET ALTYAPI, KESİNTİSİZ VE UCUZ ENERJİ

OSB’de başkanlığa seçilmesinin ardından gerçekleştirecekleri ilk faaliyet alanlarını değerlendiren Şimşek, “OSB’de ilk çalışma alanımız 5’inci bölgedeki altyapı faaliyetleri oldu. Düzenli olarak altyapı çalışmalarını bitiriyoruz ve sanayicinin birinci isteği olan kesintisiz enerjiyi vermeyi planlıyoruz. Yollar konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl beklemediğimiz oranda yağmur oldu bu arada birkaç fabrikamız oluşan selden zarar gördü. Bunların önüne geçmek için yatırımlarımızı yapıyoruz. Sanayicinin işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz” açıklamalarına yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GAZİRAY İÇİN PROJE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İşçi taşımasından dolayı oluşan trafik sorununun Gaziray Projesi’yle sonlandırılacağını söyleyen Şimşek, “Daha kısa süre içinde Gaziray’da OSB’den geçince çok önemli bir ivme kazanmış olacağız. OSB’nin Gaziray projesi konusunda belediyemizle bir master planı çalışması yapıyoruz. İşçilerimizi sabahları bu kadar servis yerine nasıl Gaziray ile taşıyabilirizi hesaplıyoruz. Yine OSB’nin çevresinde Gaziray projesi kapsamında çarşılar oluşturmayı düşünüyoruz. Amacımız sanayicinin ihtiyacı doğrultusunda altyapı çalışmalarını tamamlamak, ihtiyaçları karşılayıp Türkiye’nin en uygun enerjisini sanayicimize ulaştırmaktır. Türkiye’de hemen hemen en uygun enerjiyi yine Gaziantep OSB kullanıyor. Geçmiş yıllara baktığımızda enerjinin yüzde 30-40 daha uygun olduğunu da görebiliriz” dedi.

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN GİRİŞİMCİYE ARSA TEMİNİNE HAZIRIZ

Savunma sanayi yatırımlarının Gaziantep için önemli bir alan olacağına değinerek yatırıma izin verilmesi durumunda arsa teminine hazır olduklarını belirten Şimşek, “Savunma sanayisi alanında Sanayi Odamızla Ticaret Odamız birlikte çalışıyor. Biz sadece yatırım yapmak isteyen sanayicinin arsa teminini yapacağız. Böyle bir yatırımın Gaziantep’e kazandırılmak istenmesi çok anlamlı bir düşünce ve bunun da bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Yeni yatırım alanları yeni istihdam yeni güç demektir bu yatırımlar” diye konuştu.

OSB’DE BİN 100 FABRİKADA 150 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

OSB’de gerçekleştirilen istihdam oranlarını değerlendiren Şimşek, “Gaziantep’te aktif olarak OSB’de bin 100 fabrika faaliyet göstermektedir. Bunun yanında burada istihdam edilen 150 bine yakın işçimiz var” ifadelerinde bulundu.

PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Oluşturduğu yönetim ile OSB’de yapılacak projeleri değerlendiren Şimşek, “Yönetimimizle şu anda bir hazırlık sürecindeyiz. Birde Ramazan Ayı içindeyiz akabinde yine Ramazan Bayramı olacak. Sonrasında yönetimimizle birlikte önemli projelere imza atacağız. Odalarımız ve belediyelerimizle proje üreterek sanayicimizin rahat üretim yapmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN ŞEHRİ VE OSB’SİYİZ

Türkiye’de en hızlı büyüyen şehrin Gaziantep olduğunu ve yine en hızlı büyüyen organize sanayi bölgesinin de Gaziantep’te olduğunu kaydeden Şimşek, “Müteşebbis insanı bulmak ve yeni yatırım alanları oluşturmak gerekiyor. Gaziantep’in ihtiyacı bu. Bu şehrin ruhunda azim var girişimcilik var. Girişimcinin şevkini arttırmak gerekiyor. Türkiye’de en hızlı büyüyen şehir de yine Gaziantep. Bunu enerji tüketiminden anlayabiliriz. Geçen aya oranla enerji giderimiz yüzde 5 artış gösterdi” dedi. (AHMET ATMACA)