TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın, kuruluşunun 68. yıldönümü nedeni ile 29 Kasım 2022 Salı günü, MMO Gaziantep Şube Binasında “Onur Yılı Plaket Töreni” düzenledi.
Plaket Töreni öncesinde Oda ve Şube Çalışmalarının değerlendirildiği, Şube Genel Üye Toplantısı yapıldı. Genel Üye Toplantısı Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut KOCALAR ve MMO Genel Başkanı Yunus YENER’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarında, Oda ve Şube Çalışmaları ile Ülke gündemine dair değerlendirmeler yapıldı. Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Kemal KESKİN tarafından ise Oda/Şube Çalışmaları ve TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu. Akabinde Oda, Şube ve İKK Çalışmaları hakkında üyelerin görüş ve önerileri alındı.
Plaket Töreninde ise, Odamızın kuruluşundan bu güne tarihe tanıklık eden, işinden, ailesinden zaman ayırarak Oda’yı, mesleğini bu günlere taşıyan, özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan ve bir ömrü mesleğine adayan, meslekte 25, 40, 45, 50 ve 55. yılını dolduran, Oda Üyelerine Onur Plaketleri takdim edildi.
 Meslekte 55. yılını dolduran Oda Üyeleri, Mehmet Önder BÜDEYRİ, İsmail ÖZHELVACI ve Fethi ÇELİKTÜRK,
 Meslekte 50. yılını dolduran Oda Üyeleri, Mehmet TEMİN, Galip RENKLİDAĞ, Şevket ÇİMEN ve Hüseyin ÇEVİK,
 Meslekte 45. yılını dolduran Oda Üyeleri, Muharrem GÜLSOY ve Hilmi CANBOLAT,
 Meslekte 40. yılını dolduran Oda Üyeleri Ramiz ATAKAN, Doğan KARAKAŞ, Mehmet MAZICIOĞLU, Haydar DÜZGÖREN, Selçuk ERİŞ, Şükran ARSLASNOĞLU KAYACAN, Mustafa ÖZGÜVEN, Yusuf ÇELİK ve Mehmet Metin SÖKÜCÜ,
 Meslekte 25. yılın dolduran Oda Üyeleri, Hasan Ali ŞAHİN, Akif ÖZ, Mehmet KILINÇ, Tolga SARUHAN, Ali Tolga BOZDANA ve Mehmet Bora ZOR’a Onur Plaketleri takdim edildi.
Plaket Töreni sonrasında ise Şubemiz kafeterya katında meslektaşlarımızdan oluşan Şube Müzik Grubunun müzik dinletisi eşliğinde kokteyl düzenlendi. Başkan Aykut KOCALAR, törenin kapanışında Şube Yönetim Kurulu adına, plaket alan tüm üyeleri kutlayarak, meslekte nice yıllar dileklerini iletti ve plaket törenine katılan tüm Oda Üyelerine ve ailelerine teşekkür etti.