Kanun tasarısı ile küçük ve orta ölçekli işletmeler ile ihracatçıların KDV yüklerinin hafifletileceğine değinen Koçer, “33 yıllık KDV sisteminde reform niteliğinde düzenleme yapıyoruz” dedi.

KDV SİSTEMİ SİL BAŞTAN

33 yıllık KDV sisteminde reform niteliğinde düzenlemelere gittiklerini söyleyen Koçer, “33 yıllık KDV sistemimiz değişiyor.  33 yıldan bu yana ilk defa bu kadar önemli bir reform yapılıyor. Ülke ekonomimizdeki rolü ve önemi her geçen gün artan küçük ve orta ölçekli işletmeler için cansuyu niteliğinde ve aynı zamanda KDV kanunu bakımından bir reform niteliğinde olan tasarı; milyonlarca esnafı, üreticiyi ve işletmeyi ilgilendiriyor” ifadelerinde bulundu.

İHRACATÇILARIN ELİNİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

KDV istisnası uygulanacak alanlarla ilgili bilgi veren Koçer, “Tasarıda yer alan Ar-Ge, inovasyon ve tasarım faaliyetlerine yönelik makine, teçhizat alımlarına uygulanacak KDV istisnası ile sanayi 4.0 hazırlıkları hızlanacak, yapılacak KDV iadeleri ile ihracatçımızın eli güçlendirilecek. Devreden KDV’lerin belirli bir program dâhilinde iade edilmesiyle yıllardır süren büyük bir sorun çözüme kavuşturularak reel sektöre 140 milyar TL civarında bir ödeme yapılmış olacak” diye konuştu.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİN VERGİ YÜKÜ HAFİFLİYOR

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin üzerindeki vergi yükümlülüklerinin hafifletilmeye çalışıldığını dile getiren Koçer, “Yapılacak düzenleme ile belirlenen bir oranda KDV beyanında bulunacak küçük işletmelerimizin KDV yükümlülüklerini yerine getirmeleri kolaylaşacak ve hasılat esaslı vergi sistemi ile üzerlerindeki vergi yükü hafifletilmiş olacak. Okul, yurt, yuva, ibadethane gibi yapıların inşasında söz konusu mal ve hizmetlere sağlanacak KDV istisnası ile hayır işleri desteklenmiş olacak” açıklamalarına yer verdi.

BÜYÜMENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI SAĞLIYORUZ

Yatırım ortamlarının iyileştirilmesi ve reel sektörün güçlenerek büyümesi için yasal düzenlemelere gidildiğini aktaran Koçer, “Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve KDV muafiyeti paketleri reel sektörü güçlendirecek ve büyümenin sürdürülebilir olmasını sağlayacak maddelerdir. Şirket kurma konusunda da önemli kanun çalışmaları var. Şirket kurmaların süresini kısaltan girişimcinin hızla şirket kurmasını sağlayacak yasa tasarıları da mecliste görüşülüyor. Bunlarla birlikte iş alemi olarak dünya bankası sıralamasında ön sıralara çıkabileceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIN TÜM TALEPLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ

Sahadan gelen vatandaşın taleplerinin mecliste yer bulduğunu söyleyerek kanun olarak vatandaşa yansıdığını söyleyen Koçer, “ İstihdam devam edecek. Yapılan bu çalışmalar sahadan gelen taleplerin yerini almasıdır. Vatandaştan gelen talepler bir bir yerini alıyor. Yedi yıldan bu yana plan bütçe komisyonunda görevim devam ediyor. Kanunların yüzde 70’ini plan bütçe komisyonunda görüşüyoruz. Bir anlamda kanun fabrikası gibi bir üretim yapıyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)