Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Gaziantep ve Türkiye gündemine dair önemli konularda açıklamalarda bulundu. Gaziantep’in Suriyeli mağduriyetine dikkat çeken Atay,  yeni göç dalgası konusunda şu ifadelere yer verdi“ Suriyelilerden hiçbir şehir bizim kadar çekmedi.Mecliste ilk gündem maddelerimizden birisi de Suriyelilerin ülkelerine dönmesi olacak. Gaziantep yeni bir göç dalgasını kaldıramaz” dedi.  Atay, Türkiye’nin merakla beklediği af konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ GÖÇ DALGASI GÜNDEMDE

İdlib’e yapılacak askeri operasyonlardan sonra Türkiye’ye gelmesi düşünülen 2 milyonluk Suriyeli nüfus hakkında önemli açıklamalarda bulunarak konuya tepi gösteren Atay, “Gaziantep ihracatta sekiz kat artış sağlamış, turizmde çok büyük artışlar yakalamış, sağlık üssü olmuş ancak bunlara rağmen çok fazla göç alan ve bu konuda mağdur olan bir kent. Artık bu Suriyeli göçünü kaldıramaz duruma geldik. İdlib’deönümüzde yeni bir savaş söz konusu.  Bu sebeple 2 milyonluk yeni bir göç dalgası geleceği söyleniyor. Bu dalganın ilk durakları ise Hatay Antakya, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa olacak. Suriyelilerden hiçbir şehir bizim kadar çekmedi. Gaziantep yeni bir göç dalgasını daha kaldıramaz” ifadelerinde bulundu.

SURİYELİLERİN DURUMU MECLİSİN GÜNDEMİNE ALINACAK

Suriyelilerin Türkiye’den gönderilmesi gerektiğine dikkatleri çekerek Ekim ayında açılacak olan mecliste bu konunun MHP tarafından gündeme alınacağını vurgulayan Atay, “Mevcut olan Suriyelilerin artık arındırılmış bölgelere yerleştirilmesi gerekiyor. Nasıl ki bayramlarda 150-200 bin Suriyeli memleketlerine gidebiliyorsa orda bayramlaşacak evleri varsa orda kalabilecek evleri de vardır. Gaziantep ekonomisine değer katan Suriyeli kardeşlerimize diyeceğim yok ancak aylak aylak parklarda gezen ve bu şehrin güvenliğinde, ahlaki seviyesinde sıkıntı yaşatanlara sözümüz var. Bu şehirde Suriyelilerden dolayı altyapı yetersiz, trafik kaldırmıyor, elektriğimiz suyumuz yetmiyor. Amerika Türkiye ekonomisinde zaten büyük yara açtı. Biz kendimizi toparlarken bir de Suriyelilerin yükünü çekecek değiliz. Mecliste ilk gündem maddelerimizden birisi de Suriyelilerin ülkelerine dönmesi olacak” açıklamalarına yer verdi.

OKULLARIMIZ SIĞINMACILARIN YÜKÜNÜ ÇEKİYOR

Gaziantep’in eğitim kadrosu yönünden sorun yaşamadığını belirterek eğitimde yaşanan düşüşün de sınıflarda hızla artan Suriyeli öğrencilerden kaynaklandığını dile getiren Atay, “Eğitimde bir sorunumuz yok. Eğitim kadromuz yüzde 94 seviyelerinde tamamlanmış durumda. Ama eğitimdeki düşüşün sebebi de yine Suriyeliler. Suriyeli öğrencilerden dolayı sınıflarımız bugün 40-50 kişi. Öğretmenler ister istemez tüm öğrencilerle ilgilenmek için potansiyelini düşürüyor. Sığınmacıların ülkelerine dönmeleri ile bir nebze de olsa eğitim başarısı yükselecektir” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDEN BUTİK SPOR ALANLARI BEKLİYORUZ

Gaziantep’in spor tesisleri konusunda fakirliğine değinerek yerel yönetimleri bu konuda çalışma yapmaya davet eden Atay, “Gaziantep’i yapılarla donattık. Her yere toplu konutlar yapılıyor ancak bu kadar yapılan yapı alanlarına bir tane dahi spor alanı yapılmıyor. Gaziantep’te toplam beş altı tane spor alanı var. Bu genç sporcularımız nerde antrenman yapacak. Gaziantep spor alanlarında fakir. Belediyelerimiz her yaptığı yapı alanına butik spor alanları yapabilir. Gençlik Spor İl Müdürümüze buradan sesleniyorum bu şehre yapılan yatırımlar nedir spor projeleri nelerdir. Spor alanlarına ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç kulak ardı edilmesin” diye konuştu.

MECLİSİN İLK GÜNDEM MADDESİ AF KONUSU OLACAK

Türkiye’de MHP’nin öncülüğünde gündeme getirilen af konusunda önemli açıklamalarda bulunan Atay, “Af konusunda genel başkanımız açıklamasını yaptı. Ekim ayında meclis açılır açılmaz af konusunu gündeme getireceğiz. Af terör suçlarını ve cinsel istismar suçlarını kapsamayacaktır. Af konusunun genel hatları belli. Hukukçular da bu konuyu araştırıyor. Cezaevlerinde 250 binin üzerinde hükümlü ve tutuklu var. İnsani olmayan şartlarda cezaevlerinde yaşamını sürdüren hükümlüler var. Cezaevlerine kapasitesinin iki katı hükümlü alınmış. Ceza evlerindeki doluluk toplumsal bir yara haline gelmiştir” dedi. AHMET ATMACA