AK Partili Milletvekilleri ve STK Başkanları Gaziantep sanayi ve ticari hayatını yakından ilgilendiren bir çok konu üzerine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile gerçekleştirilen toplantıda birebir görüştü. Gaziantep sanayi ve ticaret alanında sevindirici kararların alındığını söyleyerek dolara bağlı fiyat düşüşlerinin piyasa yansımalarını hükümet olarak takip ettiklerini söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, “Dolar düştükçe zamlar geri çekilecektir. Hükümet olarak biz bu işin takipçisiyiz” dedi.

SORUNLARA ÇÖZÜM ARADIK

Gaziantep’te sanayi ve ticareti yakından ilgilendiren önemli konuların Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşerek çözüm bekleyen sorunlara yanıt arandığını aktaran Uzer, “Gaziantep’in sanayi alanlarının tüm sorunları masaya yatırıldı. Firmalarımızın bankalarla olan sorunlarını, ihracatta yaşanan sıkıntıları, mevzuattan kaynaklı sıkıntılar, Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan gecikmeler gibi konular milletvekillerimiz, Gaziantep Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başkanlarımız tarafından da Ticaret Bakanımıza aktarıldı. STK’larımız şehrimizin sorunlarına çok iyi hazırlanarak gelmişlerdi” şeklinde konuştu.

TOPLANTIDAN ÇOK UMUTLU AYRILDIK

STK başkanları ve sanayicilerin Ticaret Bakanı ile yapılan birebir toplantıdan çok umutlu ayrıldıklarını dile getiren Uzer, “Oda başkanlarımız ve sanayicilerimiz de sektörleriyle ilgili toplantıdan çok mutlu ayrıldılar. Bakanımız gerekli desteklerin sağlanacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Yine bu kapsamda 1 Kasımda ekonomi üzerine çok geniş katılımlı ve kapsamlı bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda Gaziantep ekonomisini direkt ilgilendirecek konular ele alınacak” ifadelerine yer verdi.

SANAYİ VE TİCARETTE GAZİANTEP PİLOT İL SEÇİLDİ

Gaziantep’in sanayi ve ticarette pilot il olarak seçildiğini ve ülke genelindeki sorunların Gaziantep üzerinden masaya yatırıldığını ve çözüm arandığını vurgulayan Uzer, “Gaziantep’te sanayi ve ticaret anlamında yaşanan her sıkıntı aslında Türkiye’nin sorunudur. Bu yüzden Gaziantep’i pilot ile olarak belirledik ve Gaziantep’te tespit edilen tüm sorunlar tüm illerin sorunlarının çözümü için çıkış yeri olacaktır” diye konuştu.

SURİYE İTHALAT VE İHRACATI DİSİPLİNE EDİLECEK

Suriye ile yapılacak olan ithalat ve ihracata yönelik önemli gelişmelerin sağlanacağına dikkat çeken Uzer, “Suriye ile ticarete çok ciddi standartlar getiriliyor. İthalat ve ihracatı çok olumlu yönde etkileyecek olan bu değişiklikler hem Gaziantep ekonomisine hem de bölge ve ülke ekonomisine büyük destek sağlayacak. Şu andaki Suriye ticareti artık daha disipline edilerek ekonomiye canlılık katacaktır. Ticaret hacmimizin artması hususunda çok önemli görüşmeler gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZIN FİYATLAR KONUSUNDA TEREDDÜDÜ OLMASIN

Dolar fiyatlarının düşmesine bağlı olarak piyasalarda fiyatı yükselen ürünlerde tekrar düşüş sağlanacağına dikkat çeken Uzer, “Dolar zirveyi gördü ekonomiye yapılan müdahalelerle birlikte. Ancak hükümetimizin girişimleri ile dolarda çok önemli düşüş yaşandı. Bu aslında arz talep meselesidir. Nasıl ki dolara bağlı üretilen ürünlerde dolara bağlı fiyatlar yükseldi ise doların düşmesiyle birlikte fiyatlar eski seviyelerine dönecektir. Bu konuda vatandaşların hiçbir tereddüdü olmasın. Hükümet olarak biz bunun üzerine gitme konusunda çok kararlıyız. Gerçek maliyetlere dönerek firmalarımız fiyat belirleyecektir. Hatta ve hatta piyasalarda tekelcilik yapmaya çalışan ürün ya da firmalar varsa devletimiz buna çok ciddi müdahalelerde bulunacaktır.  Hükümet olarak biz bu işin takipçisiyiz” dedi. AHMET ATMACA