Türkiye bayan voleybol 1. Liginde mücade eden Merinos spor bayan voleybol takımı sezonun altıncı haftasını kendi sahasında galibiyetle tamamladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başak sporu kendi sahasında 3-0 yenen Merinos spor 4. Sıradaki yerini korudu.

Gaziantep Talat Özkarslı kapalı spor salonunda yapılan karşılaşmada büyük üntünlük sağlayan Merinos spor bayan voleybol takımı sahadan 3-0 sonuçla galip ayrılarak puanını 11’e yükseltti. İlk seti 25- 19, ikinci seti 25-16 ve son seti 26-24 alan Mavi Melekler sahadan üç puanla ayrıldı. Seyircinin büyük desteğini alan ve üstün persormansı ile güçlü rakibi Mardin Büyükşehir Belediyesi Başak sporu yenen Merinos spor ligdeki yerini korudu. Genç ve dinamik bir ekibe sahip olan Merinos spor başkanı Ali Bağcı takımın yeni yapısıyla ligde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şöyle dedi “ Merinos spor olarak geçktiğimiz yıl hiç yenilmeden şampiyon olmuştuk. Ligin en yenilerinden birisi olmamıza rağmen üst sıralarda kendimize yer edindik. Genç, dinamik ve güçlü kadromuzla ligde adımızdan söz ettirmeyi başardık. Bazı talihsiz puan kaybetmelerimiz olmasına rağmen ligde 4. Sıraya yerleştik. Ligin güçlü ekiplerinden birisi olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başak sporu yenmeyi başardık. Sporcularımızın azmi ve disiplinli oyun anlaşyışı bize galibiyeti getirdi. Önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız Elbistan maçı için çalışmalarımıza başladık ve galibiyetle döneceğimize inanıyoruz. Bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Başarımızın altında yatan en büyük sebeb alt yapıya verdiğimiz önemdir”

Merinos spor bu sezonda oynadığı altı karşılaşmadan dördünden galip ayrıldığı ve ilk yarıyı yarıştan kopmadan ilk dört arasında tamamlamayı planladığı ifade edildi.