Maraton Özel Öğretim Kursu üniversiteye giden zorlu süreçte öğrencileri kaliteli ve disiplinli bir eğitimle buluşturarak onların geleceğe güvenle hazırlanmasını sağlıyor. Eğitimci bir aileden geldiklerini ve Gaziantep’te eğitim kalitesini arttırmak için alışılagelmiş eğitim metotlarını kırdıklarını söyleyen Maraton Özel Öğretim Kursu kurucularından Uygar Albayram, “Maraton Özel Öğretim Kursu öğrencilerimizi kaliteli üniversitelerle buluşturuyor” dedi. Albayram, eğitime ve eğitimciye verdikleri değeri gazetemize değerlendirdi.

EĞİTİMCİ BİR AİLEDEN GELİYORUZ

Eğitimci kökeni olan bir aileden geldiklerini söyleyerek kardeşi Sedef Özge Albayramla birlikte kaliteli eğitimin kapılarını açtıklarını belirten Albayram, “Maraton Özel Öğretim kursu Albayramlar farkıyla eğitimde kalite sunmaya devam ediyor. Eğitim kökenli bir aileden geliyoruz. Anne babam 36 yıllık öğretmenler ve babam şu anda da aktif olarak milli eğitime bağlı bir okulda müdürlük görevi icra ediyor.  Eğitim kurumumuzu kız kardeşim Sedef Özge Albayram ile birlikte yürütüyoruz. Kurumumuz altı yıldır eğitim hayatında beş yıldır da biz işletmesini devraldık” açıklamalarında bulundu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ KALİTELİ ÜNİVERSİTELER İLE BULUŞTURUYORUZ

Maraton Özel Öğretim Kursu’nun öğrencilere kaliteli üniversitelerin kapılarını araladığın vurgulayan Albayram, “Gaziantep Maraton Özel Öğretim Kursu üniversiteye hazırlanan öğrencilere ve lise grubunda okul takviyesi almak isteyen tüm öğrencilere hitap etmektedir. Maraton Özel Öğretim Kursu tüm öğrencilerini başarı ve kişilik envantertestlerinden geçirerek kabul etmektedir. Butik tarzda başarıya ve insan yetiştirmeye yönelik eğitim veren bir kursuz. 400 öğrenciye de hizmet verecek bir öğretmen kadromuz var. Ama biz hep şunu hedefledik. Az öğrenciye tam eğitim verelim dedik” ifadelerine yer verdi.

DİSİPLİN BERABERİNDE BAŞARIYI GETİRİR

Maraton Özel Öğretim Kursu’nda en temel kriterlerden birisinin eğitim disiplini olduğuna dikkat çeken Albayram, “Bizim için disiplin öncelikli kriter dedik. Bu yüzden kuruma girerken öğrenciler cep telefonlarını teslim ederler çıkışta alırlar. Öğrencilerin dikkatinin bozulmasına izin vermeyiz. Bizim en büyük kazancımız buradan giden bir öğrenci ya da veli helallik alıp gider ve çevresinde kim varsa onu bize yönlendirir. Disiplin beraberinde başarıyı getirir. Gaziantep’in başarısı yüzde 25 seviyelerinde. Özel öğretim kursu alanların başarıya etkisi yüzde 40-45 lere çıkar. Maraton Özel Öğretim Kursu’nun başarısı her daim yüzde 60’ın üzerinde olmuştur. Kursumuzun belirlemiş olduğumuz kontenjanı da 200’dür” dedi.

SOSYAL PROJE VE ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ

Maraton Özel Öğretim Kursu’nun sosyal proje ve etkinliklere de büyük önem verdiğini aktaran Albayram, “Öğrencilerimizin sosyal aktiviteye ihtiyaçları var. Çünkü bakıyoruz da tüm öğrenciler daha ilkokuldan başlamak üzere hem kollarını hem de takviye olarak aldıkları okulların eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu kapsamda en büyük iş yine özel sektöre düşüyor ve sosyal etkinlikler olsun sosyal projeler olsun bu alanda birçok etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Gaziantep’te eğitim kalitesinin arttırılması için eğitimin ticari unsur olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Albayram, “Gaziantep’in eğitim seviyesine baktığımız Türkiye sıralamasına oranla düşük. Ticari ve ekonomik bu kadar güçlü bir şehrin eğitim anlamında da ülkeye yön verememesi hoş bir durum değil. Eğitim kapasitesini arttırmamız gerekiyor. Bu başarısızlığın sebebini insan yetiştirmenin çoğu zaman unutulmasına bağlıyorum ben” ifadelerine yer verdi.

GAZİANTEP’İN OKUL SAYISI ÖĞRENCİ SAYISINI KARŞILAMIYOR

Gaziantep’te özel ve devlet eğitim kurumlarının  öğrencisayısına oranla yetersiz olduğuna değinen Albayram, “Özel öğretim kursların ve ek takviye veren kursların yetersizlik seviyesi aşikar. Özel öğretim kurslarının ortalama kontenjan sayıları 350’dir. Özel öğretim kurslarının sayısı aslında üniversiteye hazırlanan öğrencilere yetersiz. Özel okullarımızın sayısı da devlet okullarımızın sayısı da yetersiz. Önemli olan sınıfların öğrenci kapasitesini düşürmek. Biz kesinlikle sınıflarımızda 17 kişiyi geçmiyoruz. VİP sınıflarımız var ve bu sınıflarımıza alınan öğrenciler fiyat farkı ile değil azim ve başarı farkıyla alınmaktadır. Bizim kursumuzda öğrenciler istediği kadar öğretmeninden ek ders alabilir” diye konuştu.

KALİTEYİ KORUMAK İSTİYORUZ

Maraton Özel Öğretim Kursu’nda öğrenci kontenjanının sınırlı tutulduğunu ve kalitenin korunmak istendiğini belirten Albayram, “Maraton Özel Öğretim Kursu’nun kontenjanı 300. Kaliteli olarak eğitim verebileceğimiz öğrenci sayımız ise 220-230 civarındadır. Biz ortalama her yıl 200 öğrenci alırız. Sonrasında kontenjanı kapatırız. Önemli olan kaliteli öğrenci yetiştirmek. Talep de çok ancak önceliğimiz kaliteli öğrenci yetiştirmekse nasıl daha çok öğrenci alırım düşünülmemeli” dedi. .