Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Levent Songur kendi alanında Doktor Ünvanını alarak bir ilke imza attı.

Şehitkamil Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Levent Songur doktora eğitimini tamamlayarak bilim doktoru ünvanını aldı.

 

BİRÇOK BİLİMSEL ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

 

Doktor ünvanı alarak Gaziantep’te çalışan tek müdür olan Songur, ulusal ve uluslararası dergilerde, kongrelerde yayınlanan birçok bilimsel çalışmaya imza attı. Doktora tez çalışmasında biyofizik alanında önemli bir konu olan proteinlerin yapıları üzerine bilgisayar simülasyonları yaparak proteinlerin fiziksel özellikleri üzerine incelemeler yaptı. Ayrıca Covid-19 virüsünün ana proteaz ve spike porteinlerini de inceleyen Songur, bu protein yapıların fiziksel enerjilerini belirleme üzerine çalışmalar yaptı. Bu araştırmalar teorik ilaç- aşı çalışmaları için önemli araştırmalardır.

 

BİR ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALARIN İÇERİSİNDE YER ALDI

 

Sağlık sistemi üzerine birçok bilimsel çalışması ve iyi uygulamaları olan Songur, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan, Sağlıkta Kalite Hastane Setlerine, Sağlıkta Akreditasyon Standartları, SAS Hastane ve ADSH setlerine katkı sağladı. Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite Standartları Eğitimcisi olarak birçok toplantı ve sempozyumda sunumlar yaptı. Sağlıkta Kalite Değerlendiricisi ekip koordinatörü olarak değerlendirmelere aktif bir şekilde katılmaktadır. 2016 yılında yaptığı çalışma ile VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde, SKS En İyi Bilimsel Araştırma ve Yayın-İkincilik Ödülünü aldı.