İşadamı ve siyasetçi İrfan Cenger DEVA Partisinin Gaziantep'te ve Türkiye genelinde çok hızlı büyüdüğünü belirterek DEVA Partisinin iktidara yürüdüğünü söyledi. Gaziantep teşkilatlanmasında yer alan İrfan Cenger, Gaziantep İl Başkanı Adaylarının içerisinde birbirinden değerli siyasetçilerin olduğunu bunların içerisinde kendisinin de yer aldığınıbelirterek DEVA partisine duyulan güveni dile getirdi.

DEVA PARTİSİ DEMOKRASİ ANLAYIŞININ SAVUNUCUSUDUR

DEVA Partisi’nin yola çıkış amacını değerlendiren Cenger, “DEVA Partisi hiçbir partinin devamı değildir. Sağcı solcu birpartide değildir.  Deva Partisi tek kelimeyle Merkez Demokrat bir oluşumdur. DEVA Partisi özgür, eşit, adalet temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusudur. DEVA Partisi dar bir ideolojinin partisi değildir. Öncelikli amacı hukuk devletini tesis etmek fırsat eşitliği sunmak, ortak ve idel bir Türkiye için kurulmuş bir siyasi partidir Deva Partisi kimseyi ötekileştirmeden insan haklarına dayalı demokratik bir hukuk devleti zeminini inşa ederek, özgürlük alanlarını genişletmek için yola çıkmıştır” ifadelerine yer verdi. Cenger, Gaziantep'te İl başkanlığı ve yönetimde yer almak isteyenler yetkili organlarla bir araya geldiklerini bu yolda çok değerli ve birikimleri olan siyasetçilerin ülkenin geleceği adına yola çıktığını söyledi.

CENGER DEVA PARTİSİNİ SEÇME SEBEBİNİ AÇIKLADI

Cenger, geçmiş siyasi yaşamında Liberal Demokrat Parti kurucular kurulu üyesi, MKYK Üyesi Güneydoğu Anadolu Ve Doğu Anadolu Bölgesi teşkilatlanmadan sorumlu Başkan olarak siyaset yaptığını, daha sonra sivil siyaset platformu üyesi olarak siyasi hayatına devam ettiğini hatırlatan İrfan Cenger: 'Sayın Ali Babacan ile yola çıkma kararım,Türkiye’nin Demokratik bir hukuk devleti olması, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması basın, inanç,düşünceyi ifade özgürlüğünün olacağı, insanların ekonomik yönden rahatlayacağını, tüm dünyada Türkiye’nin itibar kazanacağına inancımdan kaynaklanıyor' şeklinde konuştu.

GAZİANTEP İÇİN KARARI ANKARA VERECEK

'Bu hafta büyük ihtimalle İl Başkanlığı atamasına Ankara karar verecek. Ankara’ya gidecek listenin çok iyi bir değerlendirmeye tabii tutulacağı, İl Başkanı ve yönetici arkadaşların belirleneceğini söyleyerek İl Başkanı olsam da olmasam da partim için bütün gücümle çalışacağım çünkü Türkiye’nin DEVA Partisine, demokrasiye, ekonomik kalkınmışlığa ihtiyacı var ve bende bu kadronun içerisinde yer alacağım' şeklinde konuştu.