Teknolojik gelişmelerden üretim ve istihdama kadar birçok konunun görüşülerek önemli bilgilendirmelerin sağlanacağını söyleyen markaisbirliği.com Kurucu Ortağı Tuğçe Keçeli, “Sektörün kalbi Gaziantep’te attı” dedi.

ÇALIŞTAYA GAZİANTEP EV SAHİPLİĞİ YAPTI

HBN 2017 çalıştayının Gaziantep’te gerçekleştirildiğini belirten Keçeli, “HBN 2017 çalıştayı markaişbirliği.com çatı markamız ile çalıştayda yer alıyor. Bu çalıştayda dokuma olmayan kumaş (bebek bezi, hasta altı bezi) alanındı önemli konular görüşülüyor. Bu işin çalıştay olmasına destek veren en önemli kurumlarımız Gaziantep Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.

GAZİANTEP SANAYİNİN KALBİ

Gaziantep’in önemli sanayi kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek sektör temsilcileri ile Gaziantep’te buluşmaktan mutlu olduklarını dile getirene Keçeli, “Gaziantep bu sektörde Türkiye’de üretim hacminin en yüksek olduğu ve aynı zamanda da yine ülke ihracatının çok yüksek bir kısmını tek başına yapıldığı bir şehir. Bir sanayi kenti. Bu endüstrinin kalbinin attığı bir şehir diyebiliriz Gaziantep için. Bir iş yapılacaksa da bu işin kalbinde yapılması gerekiyor. Bu yüzden Gaziantep’i tercih ettik. Ekip olarak Gaziantep bizim için çok önemli ve özel bir şehir. Gaziantep’te tüm sektör temsilcileri kendisini evinde gibi hissediyor” açıklamalarına yer verdi. 

EĞİTİM ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR KONU

Markaişbirliği.com olarak sektörün önemli temsilcileri ile üniversite öğrencilerinin bir araya getirilerek sektörel eğitimlerin verildiğine dikkat çeken Keçeli, “Sektörün çok büyük temsilcileri ile Gaziantep’te bir arada bulunmaktan dolayı da mutluyuz. Bunun yanında markaişbirliği.com olarak eğitime tüm yaptığımız çalışmalarda önem veriyoruz. Yine bu kapsamda bu çalıştayımızda yerelden ve uluslar arası değişim öğrencileri de dahil olmak üzere kariyer ve yönetim gurubu öğrencilerimiz aramızda. Eğitime önem verdiğimizi her seferinde vurguluyoruz. Genç öğrencilerimizin sektörün liderleriyle vakit geçiriyor olması bizim için de öğrencilerimiz için de çok önemli” diye konuştu.

ENDÜSTRİ 4.0’İN SEKTÖREL YANSIMALARI ELE ALINDI

Gerçekleştirilen çalıştayda endüstri 4.0’ın sektörel yansımalarının ele alındığını söyleyen Keçeli, “Çalıştayımızda sektörün teknolojik gelişmelerinden de bahsedildi. Bu kapsamda endüstri 4.0 çok önemli bir alan. Bugün içinde bulunduğumuz zamanda sanayi devrinden bu yana 2000’li yıllara geldik. Buharlı makinelerden başlanılan süreçte bugün üst düzey bilgi ve teknoloji çağına geldik. Bu gelişmenin sektöre yansımaları ele alındı. Endüstri otomasyonlarındaki değişim konusunda önemli bilgiler paylaşıldı. Biz insan olarak hata payını minimize etmek için teknolojik dünyaya yöneliyor olsak bile o teknolojinin sistematik kullanılabilmesi için yine bizlerin aklına ihtiyaç var. Bu dengeleri ele alıyoruz. Endüstri 4.0 kavramı 2013 yılında ortaya çıkarıldı. Çok taze bir ilerlemenin içindeyiz. Bu gelişmenin üretime, istihdama ve geleceğe yapacağı katkıları da görüşüyoruz” dedi.

(AHMET ATMACA)