Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü ile Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi işbirliğinde düzenlenen ‘Ülkeme Katkı için Engelli Değilim’ Projesi’nin 8. Dönem açılış töreni gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, “Gerek kamu kurumlarında gerekse özel sektörde engelli istihdamı için Gaziantep’te duyarlılığı yakalıyoruz” dedi.

GAZİANTEP’TE BU DUYARLILIĞI OLUŞTURUYORUZ

Amaçlarının toplumda dezavantajlı kesimlerin istihdamında farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek bu duyarlılığın Gaziantep’te oluşturulduğuna dikkat çeken Ekin, “Son 7 yıldan bu yana İŞKUR İl Müdürü olarak Gaziantep’te görev yapıyorum. Gaziantep’teki hedefim özel politika gerektiren kesimlere daha çok yaklaşmak ve onlara nasıl dokunabileceğimizin mücadelesini veriyoruz. Bu sözlerimizin en yakın şahitleri hem amirlerimiz hem de bu işin içinde olan dernek başkanlarımızdır. Bu noktada kurumumuz adına gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İstihdam olunca, meslek edindirme olunca, dezavantajlı kesimlerin ayakta kalabilmelerini sağlamak adına bir adım daha atmak gayreti içinde olunca bizler yorgunluğu önemsemeyiz. Amacımız bu kesimlerin yanında yer almaktır” ifadelerine yer verdi.

HEM ÖZEL SEKTÖRDE HEM KAMUDA ENGELLİ İSTİHDAMINI ARTTIRIYORUZ

İŞKUR İl Müdürlüğü olarak engelli istihdamını arttırmak için proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında engelli istihdamını arttırmaya çalıştıklarını açıklayan Ekin, “Şu an itibariyle 310 engelli kontenjan açığımız var. Bu 310 kontenjan açığımız sadece özel sektörde. Sadece özel sektör üzerinde mi duruyoruz tabi ki hayır. Biz kamu kurumları olarak da 84 kamu kuruluşumuzda Gaziantep’te engelli açığımız var. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Ülkeme Katkı İçin Engel Değil Projesi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta İl İstihdam Kurulu Başkanı Valimize, STK başkanlarımıza ve bize destek veren bütün taraflara teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

ENGELLİ GİRİŞİMCİLER İÇİN 50 BİN TL HİBE KONUSU ELE ALINDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Engelli buluşması gerçekleştirildi. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanlığı iş birliği ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle engelli kesimlerin katılım sağladığı etkinlik düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıda ‘Ülkeme Katkı için Engelli Değilim’ projesinin 8. Dönem açılış töreninde görsel, işitsel, ortopedik ve zihinsel engelli grupların girişimcilik sertifikalarına sahip olanlar için İŞKUR birliğiyle projelendirilen 50 bin TL İŞKUR hibe desteği konuları da ele alındı.

İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİ İSTİHDAMLARI İÇİN PLAKET TAKDİM ETTİ

Engelli çalıştırma yükümlülüğü bulunan ve bulunmayan işverenlerin istihdam edecekleri her bir engelli birey için işverenlere sağlanan SGK ve diğer teşviklerin anlatıldığı etkinlikte en fazla engelli istihdamı sağlayan firma ile en fazla engelli iş başı eğitim programı düzenleyen firmalara İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından plaket takdim edildi.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle tertiplenen toplantı ve etkinliğe Vali Vekili Cengiz Ayhan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Türkiye Engeliler Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ile Engelli Dernek Başkanları katılım sağladı. (AHMET ATMACA)