Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen “Domotex Hannover 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı”nda stantları ziyaret eden Topçuoğlu, fuarın gözdesinin Gaziantepli firmalar olduğunu belirtti. 63 ülkeden bin 556 firmanın katıldığı fuara Türkiye’den 160 markanın bulunduğunu anımsatan Topçuoğlu, bu firmaların 83’ünün de Gaziantepli olduğunu ifade etti. Metrekare bazında Türkiye’nin 9’uncu kez birinci olduğunu söyleyen Topçuoğlu, halının liderinin bu alanda da lider olmasının doğal olduğunu vurguladı.

Firmaların fuardan memnun kaldığını anlatan Topçuoğlu, “Geçen yıl fuara Gaziantep’ten 81 firmamız katılmıştı, bu sene 83 oldu, gelecek senelerde daha da fazla olacaktır. Bu da şehrimiz adına çok önemlidir. Fuarda Gaziantepli firmaların varlığını görmek göğsümüzü kabarttı. Fuarın en çok Gaziantepli şirketlerin faydasına olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Fuarın ülke ihracatına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Topçuoğlu, şunları söyledi:

“Dünyanın halısı Gaziantep’te dokunuyor. Bu da halı denildiğinde akıllara Gaziantep’i getiriyor. Nasıl ki çikolata da İsviçre, makarnada İtalya akla geliyorsa halıda da akla ilk gelen ülke Türkiye oldu. Bunun devam etmesi yine bizim elimizde, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaptığımız sürece halıda marka olmaya devam ederiz. Aksi halde geriden gelen bir ülke bu unvanı elinizden alır. Halıda kalıcı başarı için yenilik şart.”

Fuara ABD’den Çin’e, Almanya’dan Suudi Arabistan ve Rusya’ya kadar geniş bir katılım olduğunu belirten Topçuoğlu, bununda tanıtımın daha verimli olmasına sağladığını dile getirdi. Yorulmadan, yılmadan üreten, ülkesine ve şehrine katkı sağlayan halıcıların takdire şayan işlere imza attığını vurgulayan Topçuoğlu, “Gaziantep dünyada parça halı üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılıyor. Tahta tezgahlarda dokunan kilimcilikten bu noktaya gelmek gerçekten başarı hikayesidir. Emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dünyanın en önemli halı üreticileri ve tüccarlarının katıldığı fuarın verimli geçtiğini anlatan Topçuoğlu, ziyaret ettikleri her stantta Gaziantep hakkındaki övgü dolu sözlerin kendilerini motive ettiğini dile getirdi. Fuara katılan firmaları Gaziantep’te nisan ayında düzenlenecek Domotex Turkey’e davet ettiklerini söyleyen Topçuoğlu, halının merkezinde gerçekleşecek fuara katılımın üst seviyede olacağına inandığını kaydetti.