Avrupa Kupalarında Gaziantep’i temsil etmek ve Euro League ev sahipliği yapmak için Federasyona müracaatta bulunan Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının bu talebi Federasyon tarafından onaylanarak IWBF (EUROPE) Uluslararası Federasyona gönderildi. IWBF (EUROPE) onayladığı takdirde Gazişehir hem Avrupa da mücadele edecek, hem de kupaya ev sahipliği yapacak.
Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının Süper Lig’de Gaziantep’in gururu olduğuna dikkati çeken Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Abdülkadir Gözegir, “Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımızın başarısını Avrupa Kupalarına katılarak taçlandırmak istiyoruz” dedi.
Avrupa Kupalarında Beşiktaş, Galatasaray, Karabük, Engelli Yıldızlar, Balıkesir, Yalova ve Ankara TSK takımlarının Türkiye’yi temsil ettiğini, Avrupa kupalarına katılan tüm takımların başarısıyla gurur duyduklarını belirten Gözegir, Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının da ilk kez bir Avrupa Kupasına katılmak için müracaat ettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekili Av. Osman Toprak, Gazişehir Gaziantep Kulüp Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının devamlılığı ve başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Abdülkadir Gözegir, “Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız Gaziantep’in gözbebeği oldu. Onların rahatlıkla kullanabileceği tesis yapıldı. Antrenmanlarını ve maçlarını bu salonda yapıyorlar. Geçmişten bugüne kadar gösterdikleri başarılardan dolayı Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. Bu sezon çıta biraz daha yükseldi. Eğer IWBF (EUROPE) onaylarsa, Süper Ligin yanı sıra EUROCUP ta mücadele edecekler. Takımımızın her iki kulvarda da başarılı olacağına inanıyorum. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımızın ayrıca Gaziantep’te müthiş bir seyirci taraftar grubu oluştu. Tüm maçlara gelerek takıma önemli destek sağlıyor. Bu taraftarlara teşekkür ediyorum, yeni sezonda da takımlarına desteklerinin devam etmesini temenni ediyorum. Ligimiz 21 EKİM 2017 tarihinde başlıyor. Bayramdan önce birinci etap çalışmasını tamamlayan basketçilerimiz, ikinci etap için bu hafta toplanıyorlar. Antrenmanların yanı sıra hazırlık maçları da yaparak lige kadar tüm eksiklerini giderip, hazır bir takım olarak sezona başlayacaklar. Koordinatörümüz Ramazan Taşkın, Antrenörümüz Muharrem Karakafa idaresinde çalışmalarını devam ettiren takımımızın hiçbir eksiği ve sıkıntısı yok. İyi bir oyuncu kadrosuna sahibiz. Yeni sezonda kendilerine başarılar diliyor, bu takıma destek olan başka Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkanvekili Osman Toprak, Gazişehir Kulüp Başkanı Adil Konukoğlu olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Takımımız yöneticilerin verdiği desteğin karşılığını fazlasıyla parkede verecekler” diye konuştu.