Yarışmaya Biyoloji Öğretmeni Sait Yinanç danışmanlığında, 9.sınıf Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İlayda Beğendi ‘Yerli ve Milli Jüt’’ ile, 11 Fen sınıfı öğrencileri, Tuana Yağmurlu ve Deniz Zilan Dilek  ‘Atık Yağdan Enerjiye Giden Yol’’  konulu  projeleri ile katılım gösterdi. 

Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Öğrenciler yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, yazılım ve teknolojik tasarım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılmaktadır. Projeler özgünlük, yenilikçilik, yararlılık, uygulanabilirlik, özümseme ve hâkimiyet, kullanılan bilimsel yöntem gibi kriterlere göre değerlendirilmektedir.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın temel amacı gençleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettikleri konuları araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere yenilikçi ve özgün çözümler üretebilmelerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.