Gaziantep Ayakkabıcılar Sitesi’nde yer alan ve virüs sürecinde elektrik faturalarını yatıramayan esnafların elektrikleri kesildi. Esnafın böyle bir kesinti karşısında şaşkınlık yaşadığını söyleyen Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Bu şartlarda üretmeye çalışan esnafımız bu kesintiyi hak etmedi” dedi.

DEVLETİN ESNAFINI GÖZETTİĞİ ŞU DÖNEMDE BU KESİNTİ OLMAZ

Devletin, vatandaşının ve esnafının yanında yer aldığı şu dönemde TEDAŞ’ın esnafın elektriklerini kestiğini söyleyen İnce, “TEDAŞ yetkilileri bugün sabah geldi ve ayakkabıcılar sitemizde esnaflarımızın elektriklerini kesti. Şu süreçte iş yerini açamayan esnafların elektrikleri kesildi. Ya da şu zorlu dönemde iş yapamamasına rağmen iş yerine gelip bir umut çalışmaya çalışan esnafın elektrikleri kesildi. Bu durum esnaf için hiç yerinde bir uygulama olmadı. Devletimiz şu süreçte esnafının yanında yer alırken virüsten dolayı dışarıya çıkamayan ya da üretim yapamadığı için para kazanamayan esnafımızın elektriklerini kesilmemesi gerekiyordu” açıklamalarına yer verdi.

KİMİNİN ELEKTRİĞİ SAATTEN KESİLDİ KİMİNİN ELEKTRİĞİ DİREKLERDEN KABLO SÖKÜLEREK KESİLDİ

İçinden geçilen zorlu süreçte elektrik faturasını ödeyemeyen ya da yine süreçten dolayı işletmesini belli süreliğine kapatan esnafın elektriklerinin kesilmesinin esnafı üzdüğünü söyleyen İnce, “Gaziantep Türkiye ayakkabı üretiminin İstanbul’dan sonra ikinci merkezi. Ancak içinden geçtiğimiz şu dönemde özellikle ayakkabı sektörü çok zorlu günler yaşıyor. Esnafımızın yurtdışı siparişleri iptal edildi. Daha öncesinden gönderilen ayakkabıların ödemeleri gelmedi. Esnaf işletmesinde çalıştırdığı personellerini dahi çalıştıramaz oldu. İstihdam yaratma peşinde iken bugün TEDAŞ yetkilileri geldi ve sitede çok sayıda esnafın elektrikleri kesildi. İşletmesi içinde bulunulan durumdan dolayı kapalı olan esnafların elektrikleri elektrik direklerinden kablolar kesilerek enerji verilmedi. İşletmesi açık olup da ikinci faturasını yatıramayan esnafın da işletme içinde elektrikleri kesildi” ifadelerinde bulundu.

SORUNU İL VALİSİ DAVUT GÜL’E İLETTİK

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası olarak site içerisindeki esnafın enerji kesintileri sorununun il Valisi Davut  Gül’e iletildiğini söyleyen İnce, “Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı olarak konuyu İl Valimize ilettik. Yine konunun muhatabı olarak il milletvekilleri ile konuyu görüştük. Ancak TEDAŞ il müdürüne bir türlü ulaşamıyoruz. Bu süreçte esnaf bankaya gidemiyor, para bulamıyor. Bizim esnafımız bu kesintileri hiçbir şekilde hak etmedi” dedi.(AHMET ATMACA)