DÜNYA 2.LİĞİ İLE GELEN BAŞARI DEVAM EDİYOR

Önemli eserlere imza atan Halkbilimci Gonca Tokuz uzun süren çalışmalar sonucu yayına giren Antep Fıstığı kitabı ile 2016 yılında Çin'in Yantai şehrinde 'Gourmand Cookbook and Food Culture  Awards' (Gurme Yemek Kitabı ve Yemek Kültürü Ödülleri)  yarışmasında meyve kategorisinde dünya ikincisi olmuştu.

İKİNCİ ÖDÜL PARİS’TEN GELDİ

Gonca Tokuz şimdi de Paris’te Descartes Üniversitesi Refectoire des Cordeliers salonunda düzenlenen “Best of the Best Books of the past 25 Years of the Gourmand  Award' ödül töreninde Antep Fıstığı kitabı ile son 25 yılda ödül alan kitapların değerlendirmeye tutulduğu ve 25 yılın en iyilerinin seçildiği ödül töreninde yine ödüle layık görüldü. Ödül töreninde 2020 yılında 25 yıl içerisinde ödül alan kitaplar yeniden değerlendirilmeye tabii tutulmuş ve 25 yılın en iyileri seçilmiştir. 2020 yılı içerisinde iki kez ertelenen ödül töreni bu yıl 29-30 Kasım tarihlerinde Paris’te gerçekleşmiştir. Ödül töreninde Aslıhan Koruyan Sabancı, Özlem Warren , Sahrap Soysal ve Gonca Tokuz Türkiye’den ödüle layık görülmüşlerdir.

GONCA TOKUZ HAKKINDA...

Halkbilimci Gonca Tokuz Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreterliğinden emekli oldu. Basılmış on, basım aşamasında beş kitabı vardır. Çeşitli dergilerde yazdığı makalelerin dışında 250’den fazla makalesi vardır. Hala alan araştırmalarına devam etmektedir.

ANTEP FISTIĞI KİTABI.

2014 yılında basılan Antep Fıstığı kitabı üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm teknik, ikinci bölüm kültürel konulara ayrılmıştır. Üçüncü bölümde şeflerden fıstıklı tatlar bulunmaktadır. Ekler kısmında ise öğrencilerin fıstık kabuğu ile yaptığı araştırmalara yer verilmiştir.