CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, EPDK’nın uygulamalarını eleştirerek uygulamalar hususunda da hükümete eleştirilerde bulundu. Yılmazkaya yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Vatandaş, devletten bu zor zamanlarda kirasını, elektrik, doğalgaz, su faturasını ödemesini beklerken, EPDK kapanan binlerce iş yerinden kullanmadığı elektrik ve doğalgaz faturasını tahsil etmenin derdine düşmüş. Bu uygulama sosyal devlet ilkesine aykırı” dedi.

 İŞYERİ SAHİPLERİ KULLANMADIĞI ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASINI NEDEN ÖDESİN?

 “İşyerlerinin, şirketlerin, dükkanların, fabrikaların kapalı olduğu bu süreçte kullanılmayan elektrik ve doğalgazın buralardan tahsil edilmesi yanlış. Vatandaş bu faturaları nasıl ve neden ödesin?” diyen Yılmazkaya, “Devlet, zorda kalan vatandaşın elektriğini, suyunu, doğalgazını ve hatta kirasını ödemeli, babalığını göstermeli” dedi. Yılmazkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘Elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacak geçmiş dönem ortalamaları baz alınacak’ diyen EPDK kapalı işyerlerinden alicengiz oyunuyla fatura tahsilatının önünü açmıştır. Bu yanlış uygulama vatandaşın cebindeki üç beş kuruş paraya göz dikmekten başka bir şey değildir.

 EPDK’YI KINIYORUM

“Korona salgını nedeniyle işlerinden olan, evinden çıkamayan milyonlarca vatandaşımızın aklıyla oynayan ve bu kötü dönemi fırsata çevirmek isteyen EPDK’yı kınıyorum” diyen Yılmazkaya,“İş yerlerinin, şirketlerin, dükkanların, fabrikaların kapalı olduğu bu süreçte elektrik şirketlerinin yüksek karını düşünen EPDK, vatandaşın vergileriyle maaş aldığını, vatandaşın sayesinde orada olduğunu unutmasınifadelerini kullandı.