Cezalar yağmur gibi yağdı

Gaziantep Valisi Davut Gül,  Coronavirüsün yayılmasında en büyük sebebin yakın temas ve sosyal mesafeye dikkat edilmemesinden kaynaklandığına dikkat çekerek Gaziantep’te bu uyarılara uymayan ve sosyal mesafeyi gözetmeyen 575 kişiye daha cezai işlem uygulandığını açıkladı.

İDARİ PARA CEZASI KESİLEN KİŞİ SAYISI TOPLAMDA 980 KİŞİ OLDU

Önceki gün sokağa çıkma yasağını göz ardı eden 405 kişiye kişi başı 3 bin 150 TL cezai işlem uygulandığını açıklayan Vali Gül,  dün yapılan denetimlerle 575 kişiye daha idari para cezası uygulandığını dile getirdi.

VİRÜSÜN EN ÖNEMLİ YAYILMA SEBEBİ TEMAS VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ETMEMEKTEN KAYNAKLI

Vatandaşlara evde kalın çağrısını yineleyen Vali Gül, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Sevgili hemşerilerim. Hepinizi bildiği gibi Coronavirüsün en önemli yayılma sebebi temas ve sosyal mesafeyi muhafaza etmektir. İlimizde vakalara da baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliyoruz.  Bundan dolayı bugün kurallara uymayan 575 kişiye idari para cezası uyguladık.”

VALİ GÜL EVDEN EVE YAPILAN YARDIMLAR İÇİN DE YASAKLAMA GETİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla yardım amaçlı evden eve yapılan ayni yardımların yasaklandığına dikkat çekti. Vali Gül, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Aziz Gaziantepliler, içinizdeki yardımlaşma isteğini biliyorum, görüyorum. Fakat ayni olarak dağıttınız bazı yardımlar; gerek yöntem olarak gerekse muhteva olarak hastalığın evden eve yayılmasına sebebiyet verdiğinden, valilikten izin almadan dağıtılması yasaklanmıştır. “ (AHMET ATMACA)