Gaziantep Futbol Kulübünün göstermiş olduğu mücadelenin, Gaziantep şehrinin ruhunu yansıttığını ifade eden Mehmet Büyükekşi, istikrarı rehavete kapılmadan sürdürmek istediklerini ifade etti.

 

“2020 YILINI TEK MAĞLUBİYETLE KAPATTIK”

Alanyaspor karşılaşmasında gösterilen mücadele ve performansın tüm Türkiye tarafından alkış aldığını ifade eden Mehmet Büyükekşi, “Sezonun tartışmasız en iyi takımlarının başında biz geliyoruz. Yönetimimizle, teknik heyetimizle, personelimizle ve futbolcularımızla muhteşem bir atmosfer yakaladık. Bu aile havası skorlara da yansıyor. Hiçbir başarı kolay elde edilmiyor ve buralara gelebilmek adına büyük fedakarlık gösteriyoruz. Kulüp bünyesinde bulunan her birey, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve bu bizi rakiplerimizden üstün kılıyor. Lig lideri olarak gelmiş Alanyaspor’a karşı, üç gollü alınan bu galibiyet gücümüzü bir kez daha herkese gösterdi. Ligde son dört maçımızı da kazandık ve kendi evimizde 2020 yılını tek bir yenilgiyle kapatmayı başardık. Dünya için böylesine sıkıntılı bir süreç yaşanırken, takımımız belki de 2020 yılı boyunca taraftarımızın yüzünü güldürmeyi başardı. Amacımız bu istikrarımızı sürdürmek.

 

“MAÇ MAÇ BAKIYORUZ, RAKİP ÖNEMLİ DEĞİL”

Gaziantep Futbol Kulübünün her hafta üzerine daha da koyan bir performans sergilediğini dile getiren Mehmet Büyükekşi, “Ligin ilk 15 haftalık kısmını geride bıraktık ve şüphesiz en flaş takım olmayı başardık. İlk maçımızda şanssız bir yenilginin üzerinden 13 haftadır kaybetmiyoruz. Üstelik son 9 maçımızda 7 galibiyet 2 beraberlik aldık ve bu iki beraberlikte de şanssız bir şekilde galibiyeti kaçıran taraf olduk. Takımımız gösterdi ki, hiçbir zaman rakip ayırt etmiyor. Fenerbahçe’ye de aynı futbolu oynuyoruz, Kasımpaşa’ya da Alanyaspor’a da. Bu konsantrasyonu sağlamak belki de başarının anahtarıdır. Bu doğrultuda ayaklarımız yere sağlam basmaya devam edecek ve rakiplere saygı duyacağız. Rehavete kapılmayacak tecrübede bir takım olduğumuza inanıyorum. Ancak bizler de futbolcularımızın konsantrasyonunu yüksek seviyede tutabilmek adına yönetim kurulumuz olarak tüm üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Yönetim kurulumuzda olan tüm arkadaşlarımıza da özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İŞTE GAZİANTEP RUHU”

Gaziantep’in kurtuluşunun 99. Yılına girilmesinin üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına ve futbolcuların göstermiş olduğu mücadeleyi “Gaziantepli ruhu” olarak değerlendiren Başkan Mehmet Büyükekşi; “Geçtiğimiz günlerde Gaziantepimizin Kurtuluşu’nun 99. Yılını hep beraber kutladık. Böyle bir zamanda böyle bir galibiyet almak bizleri daha da sevindirdi. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, geçtiğimiz haftalarda futbolcumuz Vetrih canı pahasına rakibin ayağındaki topa yerde kafasını uzattı, bu maçta da Furkan Soyalp geçici hafıza kaybı yaşayacak derecede ciddi bir sakatlık yaşadı. Ancak buna rağmen göz yaşları içerisinde oyuna devam etmek istediğini söyledi. O halde oynamak için göz yaşı döken futbolcumuz, hemen hastaneye kaldırıldı ve çok şükür korkulacak bir durumla karşılaşılmadı. Bu takımda olan yerlisinden yabancısına herkes terinin son damlasına kadar mücadele ediyor ve ben bunu “Gaziantep Ruhu” olarak değerlendiriyorum. Alanyaspor karşısında aldığımız bu galibiyeti de tüm Gaziantepli hemşehrilerimize armağan ediyorum.” dedi.

 

'SUMUDICA’DAN MEMNUNUZ'

Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknik direktör Sumudica’nın başarılı bir takım yarattığını vurgulayarak, “Başarı hiçbir zaman kolay kazanılmıyor. Hocamızla çalıştığımız günden bu yana her zaman istikrar vurgusu yaptık. Burada kurulan bu takımla birlikte, kendisi de kariyerinin en başarılı dönemini geçiriyor. Elbette biz bundan mutluluk duyuyoruz, hedeflerimize hep birlikte yaklaşıyoruz. Taraftarlarımızın da ne düşündüğünün farkındayız ve kendisiyle de sözleşme konuları üzerine bir görüşmemiz olacak. Tahminim yılbaşından sonra hocamızla bir araya gelip, görüşeceğiz. Gaziantep şehrinin başarısı için bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu başarıda yönetimin, futbolcuların, teknik heyetimizin ve masöründen malzemecisine herkesin katkısı var. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum. Şimdi bize düşen bu başarıyı, kocaman bir aile olarak istikrarlı bir şekilde sürdürebilmektir. 2021 yılında da bu başarılarımız umut ediyorum ki devam eder, herkese sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.