Gaziantep Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ömer Yılmaz, Coronavirüs salgınının ardından esnafa sunulan destekleri gazetemize değerlendirdi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm banka ve banka çalışanlarının esnafa verdiği destek ve teşviklerle zorlu sürecin ekonomik olarak da atlatılacağını söyleyen Yılmaz, “Bu dönemde başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankalara esnafımız adına teşekkür ediyoruz” dedi.

ALKIŞI FAZLASIYLA HAK EDİYORLAR

dünya genelinde yaşanan Coronavirüs salgını karşısında esnaftan desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm banka ve banka çalışanlarına teşekkür eden Yılmaz, “Coronava salgını karşısında önlemleri her alanda alan başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere tüm devlet erkânımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçte en büyük teşekkürü yine hükümetin kararı ve talepleri ile bankalar hak ediyor. İçinden geçmiş olduğumuz dönemde alınan önlemler kapsamında esnafın kefalet kooperatiflerine olan gecikmiş borçları 3 aylığına ertelendi. Diğer borçlarda ötelenirken alınan bu kararlar karşısında fedakârca çalışan banka personellerimize teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

25 BİN LİRA İHTİYAÇ KREDİSİ VERİLDİĞİ GİBİ BORÇLAR DA 3 AY ÖTELENDİ

Esnafa ihtiyaç duyulan desteğin bu dönemde önemli oranda verildiğini söyleyen Yılmaz, “ Esnaflarımızın şu dönemde ihtiyaç duyduğu destekler hiç şüphesiz büyük bir arzu ile bekleniyordu. Şu anda bankalar da yine bizde Esnaf Kefaret olarak 25 bin lire ihtiyaç kredisi imkanı sunuyoruz. Şu dönemde esnafın en büyük ihtiyacı nakit sıkıntısıdır hiç şüphesiz. Bunu karşılamak adına gerek biz gerekse de bankalar 25 bin lira esnafa ihtiyaç kredisi sunuyor. Daha öncesinden kooperatiften almış olduğu kredilerden dolayı borçlu olan esnafların da yine borçlarının üç ay ötelenmesi esnafın elini rahatlatmıştır. Bu kapsamda şu günlerde ekonomik olarak alınacak her türlü imkan ve desteğin yanında yer aldığımızı da belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.

BU ZORLU GÜNLER DE GEÇECEK

Dünyanın yaşadığı gibi Türkiye’nin de zorlu bir dönem geçirdiğini söyleyerek çağrılara kulak verilmesi halinde bu sürecin kısa süre sonra sona erebileceğini söyleyen Yılmaz, “Çok zor günlerden geçiyoruz.  Devlet olarak her türlü önlemler alınarak desteklemeler sunulurken yine vatandaş olarak da bizlere çok büyük görevler düşüyor. Lütfen çağrılara kulak verelim ve çok zaruri olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Yine hijyen kurallarına her zamankinden daha çok dikkat edelim ve asla yakın temaslarda bulunmayalım. Bu günler de bitecek ve Türkiye her şeyin üstesinden geldiği gibi bu Coronava belasının da üstesinden gelecektir” dedi.

(AHMET ATMACA)