Gaziantep'e 1-2 Nisan 2021 tarihleri arasında iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye’ye atanan yeni Büyükelçisi Sayın Mosud Mannan Ndc, Gaziantep ziyareti sırasında, mevcut kültürel ve ekonomik ilişkileri Gaziantep’te ki Kamu ve Özel kuruluşların desteğiyle daha da güçlendirmek için olası fırsat ve imkânları değerlendirmek amacıyla çeşitli toplantılar yaptı.

VALİ GÜL’E ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükelçiye ziyareti esnasında, Bangladeş Gaziantep Fahri Konsolosu Sayın Erdal Özdemir, DEİK Bangladeş Masası eski Başkanı Laura Gök, Gaziantep Şube Askon Başkan Yardımcısı Murat Balcı ve Büyükelçilik Ticaret Koordinatörü Kemal Doğan eşlik etti. Büyükelçi, Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül’ü ziyaretinde, Bangladeş'in 1971 yılında bağımsızlığını kazanmasından sonraki başarı öyküsüne ilişkin kısa bilgi verdi. Büyükelçi, “Altın Jübile” olarak adlandırılan Bangladeş'in Bağımsızlığının 50. Yıldönümü ve Ulusun Babası Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman’ın  doğumunun Yüzüncü Yıldönümünden de bahsetti. Büyükelçi Mannan, Gaziantepli işadamlarını Gaziantep Kalkınma Ajansı aracılığıyla Bangladeş'te iş yapmaya ve yatırım yapmaya teşvik etmek için Sayın Vali'nin desteğini rica etti.

KARŞILIKLI ZİYARETLERİN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ

Büyükelçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile görüşmesinde Gaziantep ile Bangladeş'teki uygun bir şehir arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmasını teklif etti. Büyükelçi ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Bangladeş Belediyeleri arasında bilgi birikimi paylaşımı için karşılıklı ziyaretlerin önemine değindi.

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi Sayın Mosud Mannan ayrıca Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ferhan Sağım ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Cengiz Şimşek'i ziyaret ederek, Bangladeş'te ticaret ve sanayideki başarılı gelişmeler hakkında detaylı bilgi vermiştir. 

Büyükelçi Mosud Mannan, salgın durumu düzeldiğinde Bangladeş'i tanıtmak için sık sık Gaziantep'e geleceğini belirtti. Gaziantep ile Bangladeş arasında ticaret, yatırım, eğitim, kültür ve turizm alanlarında yapılabileck  iş birliği fırsatlarına ilişkin Bangladeş'e rapor göndereceğini de belirtti.(Aylin Cıkcık)