Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’te bir köy okulunda çöp kutusu kapağından bateri, paspastan mikrofon, atık kâğıtlardan gitar ve flüt yaparak orkestra oluşturmaya çalışan öğrencilerin hayalini gerçekleştirerek öğrencileri gerçek müzik enstrümanlarına kavuşturdu.

Nizip ilçesindeki Sekili İlkokulu'nda eğitim gören bir grup öğrenci, sınıfta çöpten orkestralarıyla playback yaparak çektikleri videoları sosyal medya üzerinden paylaştı.

Videoyu izleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül'e öğrencilere orkestra malzemesi ve eğitim için talimat verdi.

Orkestra ekipmanlarının hazırlanmasının ardından okulu ziyaret eden Vali Gül, beraberindeki protokol mensuplarıyla öğrencilere müzik aletlerini teslim etti.

Cep telefonundan görüntülü görüşme ile öğrencilerin mutluluğuna şahit olan Bakan Gül, bu sevinci paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Gösterdiğiniz çaba takdire şayan. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Kısa zamanda o aletleri kullanmayı öğrenin. Gaziantep'e gerçekleştireceğim ziyarette yanınıza geleceğim ve sizi dinleyeceğim.' dedi.

Öğrenciler de Bakan Gül ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Davut Gül, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin çektikleri videoları birkaç gün önce sosyal medyadan paylaştığını hatırlattı.

Videoyu gören Bakan Gül'ün gerçek orkestra malzemelerini temin ederek çocuklara teslim edilmesi konusunda kendilerine talimat verdiğini belirten Gül, “Öğrencilerimiz süpürgelerden, çöp kovalarından orkestra oluşturmuşlardı. Adalet Bakanımız bunu görünce kendisi gerçek orkestra malzemelerini temin etti. Bizler de bugün teslim ettik. Bu da gösteriyor ki gençlerimize, çocuklarımıza imkân tanındığında her şeyin en iyisini yapabiliyorlar. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.