Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör alanında güvenlik hizmetleri sunan Atmalı Güvenlik, sunduğu hizmet ve kalitesi ile sektörün vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Güvenlik alanında A’dan Z’ye hizmet sunulduğunu söyleyen Atmalı Güvenlik Savunma Hizmetleri Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Karaatmaca, “Uzmanlık alanımız güvenlik. Sektörde deneyim ve tecrübemizle Gaziantep’in tercihi olduk” dedi.

EĞİTİM VE İŞE YERLEŞTİRMEDE ÖNCELİKLİ KRİTER GÜVEN

Atmalı Güvenlik olarak güvenlik personeli eğitimi ve işe yerleştirmede titiz davranıldığını vurgulayan Karaatmaca, “Güvenlik görevlisi seçiminde çok titiz davranıyoruz. Öncelikle her önümüze gelen kişinin güvenlik personeli olmayacağını çok iyi biliyoruz. Bu alan özel bir yetenek ve bilgi gerektiriyor. Kursiyerlerimizi 21 günlük özel bir eğitim sürecinden geçiriyoruz. Daha sonra yetiştirdiğimiz personellerimiz ihale usulü ile aldığımız sitelere, AVM’lere, hastanelere, okullarla, fabrikalara güvenlik personeli olarak yerleştiriyoruz. Saha eğitimi bizim için de personelimiz için de çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

GÜVENLİK ŞİRKETLERİ ÖZEL SEKTÖRE YÖNELDİ

Kamu kurumlarında ihale süreçlerinin kaldırılmasıyla güvenlik şirketlerinin çalışma alanını özel sektöre yönlendirdiğini belirten Karaatmaca, “Güvenlik şirketlerinin şu anda önemli bir sorunu var. Devletimiz bir uygulama şart koştu. Kamu ihalesinin kaldırılması güvenlik şirketlerini daha çok özel alanlara yönlendirdi. Şu anda aktif olarak şehrimizde 19 tane güvenlik şirketi var. Temsilciliklerle birlikte bu sayı şehrimizde 40’ı aşıyor. Sayının da çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Sayı ne kadar artarsa işin profesyonelliği de o kadar azalıyor. Bugün iki kişi bir araya gelen güvenlik şirketi açmaya talip oluyor” şeklinde konuştu.

HERKES GÜVENLİK ŞİRKETİ AÇMAMALI

Güvenlik şirketi açabilmek için aranan kriterlerin çok daha ciddi seviyelere çıkarılması gerektiğinin altını çizen Karaatmaca, “Profesyonel güvenlik şirketlerinin oluşturulması için her kesin güvenlik şirketi açmasına izin verilmemesi gerekiyor. Güvenlik şirketi açabilmek için kriterlerin ağırlaştırılması gerektiğini her seferinde Ankara’da dile getirdik” açıklamalarına yer verdi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ AKTİF, GİRİŞKEN, İLERİYİ GÖREN VE MÜDAHALE EDEN KİŞİ DEMEKTİR

Okullarda başlatılan güvenlik uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Karaatmaca, “Bugün Gaziantep’te 400 okulda ikişer güvenlik görevlisi bulunuyor. Bu da toplamda 800 güvenlik görevlisinin okullarda görev yaptığını gösteriyor. Güvenlik şirketi olarak bizim isteğimiz hakkıyla işini yapan her şirketin personeline ulaşılmasıdır. Adam kayırmalarla işe yerleştirilmesini istemiyoruz. Bakıyoruz okullarda güvenlik görevlisi var ancak hiçbir kriteri yoktur. Ne üzerinde kıyafeti ile ne de tecrübesi ile bir güven vermiyor. Bugün okul önlerindeki uyuşturucu tehlikesini hepimiz çok iyi biliyoruz. Madde bağımlılarına ya da satıcılarına karşı uyanık, aktif ve gerektiğinde fiziki müdahalede bulunacak güvenlik personellerine ihtiyaç var. Şirketimizde çalışan tüm güvenlik personellerimizde de bu kriterler önceliklidir” diye konuştu.

GÜVENLİĞİN A’DAN Z’YE HER NOKTASINDAYIZ

Atmalı Güvenlik Şirketi’nin farklarından bahsederek tercih sebebi olmalarının sebebini açıklayan Karaatmaca, “Atmalı Güvenliğin diğer güvenlik firmalarından farkı kökenimizin tamamen güvenlik üzerine kurulu olmasından kaynaklı. Güvenliğin A’dan Z’ye her şeyini biliriz. Yıllardır Gaziantep Organize alanında güvenlik hizmeti sunduk. Gaziantep’te hiçbir güvenlik şirketi haftada bir gün dışında denetlemeye katılmaz. Biz haftada 3 gün belirsiz saatlerde güvenlik personellerimiz çalıştıkları kurumlarda tarafımızca denetlenir. Çünkü kurum ya da firmalar bize canlarını, mallarını ve kurumlarını emanet ediyorlar. Gaziantep’te kısa dört yıl gibi kısa bir süre içinde personel sayısını 200’e ulaştıran tek güvenlik şirketiyiz” dedi. (AHMET ATMACA)