Gaziantep Arı Üreticileri Birliği Başkanı Nebi Koca,  20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm arı üreticilerinin gününü kutladı.  Doğanın ekolojik dengesinin korunmasında arının üstlediği görevleri açıklayan Koca, “20 Mayıs Dünya Arı Günü tüm arı üreticilerimiz için kutlu olsun. Arılarımız insan sağlığını koruduğu gibi dünyanın da ekolojik dengesini koruyor” dedi.

 BU ÖZEL GÜNÜN KUTLANMASI ÜRETİCİMİZİ DAHA DA UMUTLANDIRIYOR

20  Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla tüm arı üreticilerinin gününü kutlayan Koca, “20 Mayıs Dünya Arı Günü uluslar arası kabul edilmiş bir gündür. Bu günün önem kazanması bizler için çok anlam verici.  Çünkü arılar doğadaki yüzde 85 ürünün tozlaşmasını sağlayarak hayatın devamlılığını sağlıyorlar. Dünyanın ekolojik dengesinin temelini oluşturmakta. Yine dünyada arıdan başka hiçbir hayvanın üretemediği bal, polen, propolis, bal mumu, arı sütü, arı zehiri gibi ürünler üretmesi ve tüm bu ürettiklerinin insan sağlığı için son derece önemli olması da bizler için önem arz ediyor. Böyle değerli bir hayvanı dünyada bir gününün olması ve onların sürekli korunması gerekiyordu. Dünya Arıcılar Günü’nün arıcılarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

ARILAR DÜNYANIN EKOLOJİK DENGESİNİ KORUYOR

Arıların doğanın  ekolojik dengesini koruduğunu söyleyerek arılara önem verilmesi ve arı ürünlerinin daha fazla tüketilmesi gerektiğini dile getiren Koca, “Böyle bir günü kutlamanın üreticilerimize mutluluk verdiğini görüyoruz. Ne kadar önemli bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Doğanın korunması gerektiğini düşünüyoruz. Arının sırrını şu an bile daha bilim insanları çözmüş değil. Arı dünyanın hücresini oluşturuyor aslında. Doğadaki bitkilerin tozlaşmasını ve çoğalmasını sağlıyor. Arılar olmazsa insanlarda olmaz. Bu yüzden arılarımıza sahip çıkalım ve arılarımızın ürettiği insan sağlığı için çok önemli olan bal ve beraberindeki altı ürünü bol bol üretmeye devam edelim” dedi.

(AHMET ATMACA)