Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Merkezi (MUSEM) hem gastronomi alanında verdiği hizmetler hem de Antep kültürünün korunup yaşatılması için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 2013 yılında açılan MUSEM’de dünyaca ünlü şefler, binlere kursiyere Antep mutfak kültürünü öğreterek yöresel lezzetleri geleceği taşıyor.

ANTEP KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR
Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Snatları Eğitim Merkezi Gaziantep’in yöresel mutfak kültürünü yaşatmak için gastronomi alanında önemli eğitimler veriyor. Verilen kurslar sonucunda halk eğitim müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü onaylı olarak verilen sertifikalar kursiyerlere bir çok kapının da anahtarını açıyor. Verilen bu sertifika ile kursiyerler Türkiye’nin her yerinde iş yerlerinde çalışabilme kendi iş yerini oluşturabilme imkanını elde ediyor.
150 ÇEŞİT ANTEP YEMEĞİ ÖĞRETİLİYOR
Verilen kurs kapsamında yöresel Gaziantep mutfağının bütün yemekleri kursiyerlere öğretiliyor. Yemeklerin yanında Gaziantep’in elde yapılan tatlı türleri olan, bastık, kuymak, Nişe Helvası, Antep peynirli irmik helvası gibi birçok tür de kursiyerlere öğretiliyor. Verilen kurs sürecinde kursiyerlere yaklaşık olarak 150 çeşit yemek öğretiliyor.
ANTEP KÜLTÜRÜ DİLEYEN HERKESE AKTARILIYOR
Verilen kurslarla Gaziantep gastronomi lezzetlerinin temeli atılıyor. Kurslardan hem gastronomi alanda çalışan kadınlar hem ev kadınları hem de şehir dışından gelip Antep mutfağını öğrenmek isteyen tüm kadınlar faydalanabiliyor.
ANTEP MUTFAĞINA DİKKAT ÇEKİLİYOR
Antep mutfağı kültürü insanlarda önemli bir farkındalık yaratması için ilk ve ortaokul çocukları için Büyükşehir Belediyesi tarafından yarıyıl ve yaz tatillerinde gastronomi kültür eğitimi veriliyor. Böylelikle çocuklara o yaşta kendi kültürünün tatları öğretilerek onların fastfood kültüründen uzaklaşmaları sağlanmaya çalışılıyor.
MARUL VE ÇİR AŞI UNUTULANLAR LİSTESİNİN BAŞINDA
Kursların amacı ise Antep’in unutulmaya yüz tutmuş yemek kültürünü yeniden canlandırmak. Bu kapsamda Antep’te unutulmaya yüz tutan yemekler sıralamasının en başında ise marul aşı ve çir aşı geliyor. AHMET ATMACA