Gaziantep Amerikan Koleji Okul Müdürü Özgen Bilgin, Koronavirüs dolayısıyla uzaktan eğitim sistemine geçildiğini söyleyerek tüm öğrenci ve velilere seslenerek, “Amerikan Koleji olarak tüm tedbirleri aldık. Ara vermeden tüm akademik kadromuzla eğitime interaktif olarak devam ediyoruz. Süreçle ilgili tüm tedbirleri aldık. Türkiye’nin en iyi uzaktan eğitim sitemini okulumuzda kullanıyoruz” dedi.

SÜREÇLE İLGİLİ TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

Bu süreçte öğrencilerin eğitim süreçlerinin normal bir şekilde devam ettirilmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Bilgin, “ Amerikan Kültür Kolejleri olarak tüm dünyayı saran korona virüsü nedeniyle ülkemizde eğitime ara verilmesi kararı açıklanmasının hemen ardından öğrencilerle bir araya gelerek ders verilmesinin mümkün olmadığı gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımız andan itibaren, öğrencilerin eğitim hayatını normal bir şekilde devam ettirmesi için elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalışmaktayız” açıklamalarında bulundu.

EVDE KURS SİSTEMİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Amerikan Koleji’nin bu zorlu süreçte Türkiye’nin en iyi uzaktan eğitim sistemini çalıştığını söyleyerek velilere ve öğrencilere seslenen Bilgin, “Kurumumuz bu zorlu süreçte Türkiye’nin uzaktan eğitim konusunda en deneyimli kadrosunun, yerli yazılım firmalarından en profesyonel olanlarıyla bir araya gelerek oluşturduğu 14.000 saatlik zenginleştirilmiş eğitim içeriklerine sahip kurumsal videolarıyla  Amerikan Kültür Kolejleri  eğitim ağı olan “Evdekurs” sistemi sayesinde velisinin ve öğrencisinin yanında olmayı başarmıştır.  noktada anasınıflarımızdan itibaren tüm öğrencilerimiz için eğitim sürecimizi sanal sınıf platformu üzerinden planlı bir sistemle yapılan distance learning (uzaktan eğitim) metoduyla  online derslerle  tekrarlar ve pekiştirmelerle desteklemeye devam ettirmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

İNTERAKTİF DERSLER NORMAL DERS CİDDİYETİYLE DİNLENMELİ

Eğitime tüm kadroları ile kaldıkları yerden interaktif olarak devam ettiklerini söyleyen Bilgin, “Eğitime verilen bu arada kurum olarak bizler tüm kadromuzla elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam ederken siz değerli velilerimizden ricamız bu süreçte sizlerle iletişimde olan mentör öğretmenlerimizin yönlendirmelerini takip etmenizdir. Yapılan sürecin planlı bir şekilde ilerlemesi için ders saatlerine riayet ederek sanal sınıfların adeta bir ders ortamı ciddiyetinde olması için bizlere yardımcı olmanızdır.Ders saatlerine riayet ve derslere katılım noktasında vereceğiniz destek bu süreci öğrencilerimizle birlikte her anlamda sağlıklı bir şekilde yönetmemizi sağlayacaktır. Bu zorunlu aranın bir an önce bitmesini diliyor ve öğrencilerimize kavuşacağımız günü hasretle beklediğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi. (AHMET ATMACA)