Gaziantep’te OHAL’i kapsayan Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle daha önce kayyum atanan Primer Hastanesinin, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredildi.
2 gündür Özel Primer Hastanesi’nin, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devri için çalışmalar devam ediyor. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından FETÖ ile bağlantısı olan hastane, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasi olarak vatandaşlara hizmet verecek.
OHAL uygulanacak
Kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmazları ile her türlü mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı Vakıflar Genel Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve kapatılan diğer kurum ve kuruluşlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir.