Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, rutin altyapı çalışmalarının yanı sıra çalışan personele sanatsal ve kültürel etkinlik yapmayı da ihmal etmeyen GASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde 13 kişiden oluşan tiyatro ekibi kurdu.
Yaklaşık bir yıl önce kurulan tiyatro ekibi önceki gün ilk oyununu sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Bir Dolap Hikayesi” ile izleyicinin karşısına çıktı. Salonun tamamını dolduran izleyici karşısında başarılı bir oyun ortaya koyan tiyatro ekibini GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler de tebrik etti. Oyunu beğendiğini ifade eden Sönmezler, tiyatro ekibini ‘Teşekkür Belgesi’ ile ödüllendirdi. GASKİ Genel Müdürlüğü olarak çalışan personelin kültürel birikimini arttırmak, onların gelişimine katkı ve destek vermek istediklerini belirten Sönmezler, mesai harici zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri aktiviteleri düzenlediklerini söyledi. Tiyatronun da içinde bulunduğu sanatsal faaliyetlerin kentin entelektüel hafızasında büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “Aslında GASKİ Genel Müdürlüğü bir altyapı kuruluşu fakat biz sanatın her dalı ile ilgileniyoruz ve ilk adımı tiyatro ile attık. Çalışma arkadaşlarımın başarısından gurur duyuyorum. Diğer sanat dallarında da siz değerleri izleyenlerin karşısında olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Sönmezler, izleyici tarafından da beğeni ile izlenen tiyatro ekibinin bundan sonra da kültürel ve sanatsal çalışmalar yapacağını belirtti.